Herinneringen op linnen

Wow, dat is lang geleden zeg… uhm, neen, wel ja, het is lang geleden, maar laten we daar vooral niet teveel op focussen. Niet dat ik minder fotografeer of zo, verre van. Alleen is er weinig tijd (en ook wel een beetje weinig zin) om er hier uitgebreid over te posten. Blame it on zaken als Twitter, Facebook, Instagram en alle andere micro blogging toestanden waar een mens foto’s kan dumpen.

Anyway! Terug een post en wel omdat ik een maandje terug de vraag kreeg van Patrick bij herinneringenoplinnen.nl of ik het zag zitten één van hun doeken te testen. Ik stuur hen een foto en zij sturen een 50×70 afdruk op canvas terug. Als tegenprestatie schrijf ik als kritisch persoon (hun woorden, niet de mijne) een blog post over wat ik vind van de kwaliteit en de service.

Maar! Eerst en vooral even meegeven dat ik dit doek niet voor mezelf wil houden. Dus bij deze: het doek gaat de deur uit en wel naar de persoon die mij de beste reden kan geven waarom zij of hij het zou moeten cadeau krijgen! Kruip in uwen pen en laat het mij hieronder in de comments weten! (volgende week vrijdag – 22/7 – valt de beslissing).

Goed, hoe zit het nu met de kwaliteit van het doek en de service? Tussen het opsturen van mijn foto (21 juni) en het ontvangen van het pakket (begin juli, ik was op verlof en heb het laten leveren op het werk) zat ongeveer een tweetal weken. Op de site staat echter Normaal gesproken leveren wij het doek na betaling altijd binnen 1 week. Misschien ligt het aan het feit dat ik de foto via mail opgestuurd heb en niet via de website of misschien was het gewoon onverwacht druk. In ieder geval was de levertijd iets langer dan wat ik verwacht had.

Over de verpakking valt er niet zo heel veel te zeggen. Het doek, verpakt in doorzichtig plastiek, werd geleverd in een stevige kartonnen doos. Had ik liever bubble wrap en eventueel wat extra versteviging aan de hoeken zien? Ja, maar dan vooral omdat bubble wrap zo ongelooflijk de max is (pop! pop! pop!). Het pakket is in perfecte staat toegekomen dus als extra bescherming hoeft het voor mij niet echt.

De afdruk zelf dan? Daar heb ik eigenlijk niets op aan te merken. De kleuren zitten goed en de afdruk is mooi egaal. Het geheel is strak opgespannen op een 3cm dik houten frame, de hoeken zijn netjes omgeplooid en het voelt enorm stevig aan (lees: buigt totaal niet wanneer ik er wat druk op zet). Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je rondom ongeveer 3.5cm van je foto verliest door de plooi rond het 3cm dikke frame. Voor een 50×70 afdruk valt de hoeveelheid fotomateriaal dat je hierdoor verliest wel mee, maar voor kleinere canvasformaten wordt het wat lastiger. Als oplossing is er ook een optie om de zijkanten gewoon wit te laten.

De prijs voor een 50×70 afdruk als deze is 37 euro, BTW en verzending inbegrepen.

15 comments ↓

#1 Mattias Geniar on 07.15.11 at 13:29

“de beste reden waarom ik het cadeau zou krijgen” is er niet. Maar ik ben een gierige man, en gratis zaken spreken me uiteraard aan.

‘t Is dat, of ik DDoS de site plat! (just kidding hé :P )

#2 David Cumps on 07.15.11 at 13:53

Best wel interessant, zal ook eens bestellen, heb nog wat foto’s die moeten opgehangen worden :)

Heb je PSD aangeleverd?

#3 Thomas on 07.15.11 at 13:55

David: gewoon een JPG met de juiste verhoudingen.

#4 David Cumps on 07.15.11 at 14:04

Ah juist, ik moet ook nog replyen voor die coole foto, “de beste reden kan geven waarom zij of hij het zou moeten cadeau krijgen”:

Omdat ik aliens cool vind, en dat is dit beertje wel met zijn RSS/Facebook ogen, Twitter/Technorati oren en gewoon zn coole lego bad-ass look! :)

#5 Jeroen on 07.15.11 at 14:18

reden? Omdat dit wel mooi zou passen op de kinderkamer van onze eerste spruit binnen enkele dagen! :)

#6 David Cumps on 07.15.11 at 15:27

Ik zou de niet-winnaars die hier gereageerd hebben, voor de moeite, toch een high quality versie van het beertje bezorgen, kwestie als ze hem zelf willen laten drukken dan ;) *kuch*

#7 An on 07.15.11 at 17:35

ik ben geen kandidaat voor de gratis canvas, maar als ik dat zou zijn, zou ik hem toch wel verdienen vind ik…want wie raadde je ‘herinneringen op linnen.nl’ aan??? :-p

#8 Thomas on 07.15.11 at 17:49

An: ik had een vermoeden, maar wist het dus niet meer 100% zeker of dat gigantische canvas bij jullie aan de muur ook van daar kwam. Op die grootte valt de afdrukkwaliteit nog veel meer op natuurlijk.

#9 Mieke on 07.15.11 at 17:53

Mijn moeder was content dat ze een dochter kreeg -mij dus- want dan kon ze zelf eindelijk terug ongegeneerd met poppen spelen. Maar tot haar grote frustratie wilde haar dochter -ik dus- niks van poppen weten, maar wel van BEREN! Ik heb heel mijn leven beren in alle soorten en maten bijgehouden met als gevolg dat mijn vriend momenteel in een slaapkamer slaapt die ingericht is met beren tegen de muur en op en in het bed. Ik geloof dat er voor deze moderne beer nog wel een mooi plekje vrij is!
xx Mieke

#10 Bert on 07.15.11 at 18:57

We zijn erover aan het denken om canvas af te laten drukken en pas gisteren heb ik over herinneringenoplinnen.nl gehoord. De goede kwaliteit tegen een schappelijke prijs.
Bedankt dus voor deze review, ik denk dat ik het er toch maar eens op ga wagen :-)

Oh ja, op het werk moet ik opboxen als enige social-network IT’er. De rest vind dat twittergedoe en gefacebook maar niks. Het zou heerlijk zijn om die canvas achter mij op het werk te hangen waardoor deze social-network beer constant neerkijkt op hun vingers :-)

#11 Guido on 07.16.11 at 10:24

Beste Thomas,

we zijn het er over eens dat ik al jaren een groot fan van je ben. Mijn bewondering strekt zich uit van het pure professionele, ja zelfs het intellectuele, waar ik mij steeds vrolijk kon maken over je intelligente opmerkingen en rake tweets. Daarnaast heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik je fotowerk meer bewonder dan dat van sommige andere wederzijdse kennissen, dat weet je. Ik heb nooit nagelaten om je spitsheid en je warme persoonlijkheid, zoals die vertolkt werd in menig tweet door te sturen naar de grotere gemeenschap, en ik weet dat je totnogtoe altijd gezocht hebt naar een manier om die erkentelijkheid te tonen… Welaan! Nu is het moment.
so much for the arse kissing :
Stuur dat ding mijn richting uit, ik heb een enorme lege plek in mijn hall waar het niet zou misstaan, zo kan ik aan mijn kinderen het begin van de legacy van Thomas Bouve uitleggen. Daarnaast, ik heb aan Blissbohemian gevraagd om mij foto’s aan te leveren… vorig jaar. Dat komt maar niet. Je kunt de eerste zijn, die prijkt in de downtown Gent versie van de beruchte Saatchi gallerij…
Hier met die handel! en wel snel!

#12 Guido on 07.16.11 at 10:25

damn, nu juist de reacties gelezen, geef hem aan die man met de kinderkamer!

#13 Bert on 07.17.11 at 22:14

Boh… Tegen dat die baby geen baby meer is, bestaat facebook en twitter niet meer en begrijpt het kind die beer niet :-)

#14 Thomas on 07.25.11 at 08:53

Ik moest natuurlijk nog laten weten wie hierboven het doek krijgt en het is Jeroen geworden. Ik vermoed dat de kleine spruit er ondertussen al is dus alvast een dikke proficiat gewenst :D

#15 Jeroen on 07.25.11 at 11:11

Hey Thomas, heeeeeeel hartelijk dank! Onze spruit is er idd al, en aangezien we voor de meter en de peter toch ook een canvas gingen maken, zullen we dit dan ook daar laten maken!

Leave a Comment