Vooruitgaan

Ik ben een enorme twijfelaar. Onzeker tot en met. Als er ook maar iets is aan een foto die ik gemaakt heb wat me niet aanstaat wordt die onmiddellijk naar de diepste diepten van mijn harde schijf verbannen of gewoon naar de vuilbak. Weg ermee, niemand moet dat zien, bweikes! Wat zullen ze wel niet denken? Stel je voor!

Maar is dat wel een goeie ingesteldheid? Soms vraag ik me af of ik toch niet eens een beeld waar ik 80% tevreden van ben moet posten, al was het maar om input te krijgen en mezelf te kunnen verbeteren. Misschien hoor ik dan wel dat die foto eigenlijk zo slecht nog niet is. Allez how seg, dat zou nog eens iets zijn zeker?!

Zo kan ik ook de ene dag extatisch zijn over een foto, om er de dag erna vanalles fout aan te vinden en er 2 weken later dan terug redelijk tevreden van te zijn. Draaien als de wind! Een beetje zoals die golven wanneer je een steen in het water gooit. In het begin enorme ups en downs die na verloop van tijd uitdeinen en tot rust komen. Maar goed, als ik telkens moet wachten tot ik 100% tevreden ben zal er hier maar zeer traag nieuw materiaal verschijnen. Vooruitgaan is dus de boodschap!

2 comments ↓

#1 kMikaZu on 05.21.10 at 18:50

Waarom maak je dan een blog, wanneer je alles voor jezelf wil houden? :-p
Zie het leven als een workshop, als ge dingen toont aan elkaar kan men eruit leren. En zijn de foto’s op zich minder, misschien zitten er dan ook interessante emoties in, die weeral in interessante discussies kunnen uitmonden (en dat is tenslotte ook een belangrijk aspect van fotografie). Alleen door reactie te krijgen, zal je jezelf volledig kunnen ontplooien tot de fotograaf die je wilt zijn!

Het is hetzelfde met vormgeven, ontwerpers groeien ook door de ervaring die ze putten uit feedback en kritiek!

Vooruitgaan dus :-) Succes!

#2 Serge Van Cauwenbergh on 05.21.10 at 22:00

Als het een troost mag zijn, jouw uitleg bevat herkenbare fases waarvan ik bij mezelf merk dat ik ze af en toe link met jouw vorige artikel over “Stages of a photographer”.

Leave a Comment