De fotografiekriebel

Helena

Allez, ik ben het eigenlijk niet zeker, het is ondertussen ook al zo lang geleden dat ik nog eens een camera vastgepakt heb, maar ergens diep vanbinnen is er terug iets aan het borrelen. Is het de zon die al een paar keer de kop is komen piepen? Is het Bert die Squeeze the LIME terug een kick in the pants gegeven heeft? Ligt het gewoon aan het feit dat ik een aantal toch wel leuke onbewerkte beelden ben tegengekomen die ik alsnog eens door de Lightroommangel ben beginnen halen?

Geen idee, maar om de een of andere reden heb ik zowaar goesting om die California Sunbounce terug in elkaar te steken, de sensor en objectieven te kuisen, de fototas eens goed uit te mesten en ergens op locatie een portretshootje te houden, I kid you not. Het is nu al de 2e avond op rij dat ik de een of andere vergeten foto zit te bewerken in Lightroom en het steekt mij zowaar niet tegen!

De foto hierboven van Helena dateert van 1 augustus 2009. Cru gezegd heeft dat beeld dus een dikke 9 maanden onbewerkt op de harde schijf stof liggen vergaren. Ik ben er eigenlijk, los van de huidige euforie om er terug in te vliegen, redelijk beschaamd over, maar ik ga er niet teveel over piekeren. De vibe is er en nu moet het vooruit!

Pas op, begrijp me niet verkeerd, ik had die pauze achteraf bekeken toch wel nodig en ik heb zeker geen spijt dat ik er even uitgestapt ben. Even iets anders, de prioriteiten wat herordenen en de focus op een aantal andere zaken leggen. Ondertussen ook een nieuwe job (korte versie: gesnoei in de subsidies voor 2010 bij IBBT en bijgevolg ook het personeelsbestand, maar we hebben ondertussen een nieuwe thuis gevonden bij ONE Agency) dus we hebben zeker niet stilgezeten.

Maar goed, in 9 maanden tijd is er waarschijnlijk een pak gebeurd in het vlaamse fotografiewereldje. Squeeze the LIME is alvast terug van de partij. Zover was ik al. De vraag rest nu nog: wie zijn de grote nieuwe talenten, wie moet ik zeker terug volgen op Twitter, welke blogs moet ik in mijn feedreader gooien en vooral, wie heeft er goesting in een shoot op locatie een dezer?

10 comments ↓

#1 Bram on 05.10.10 at 23:36

Ik kan op niet veel van je vragen antwoorden, maar ‘t is wel een knappe foto om terug te beginnen! :-)
Shoot op locatie: graag, maar dan wel na de examens. :-)

#2 Mike on 05.11.10 at 00:05

Heb nog maar pas zo’n sunbounce gekregen (verjaard!) en nog niet gebruikt (nog niet veel sun gehad om te bouncen).
Er is in 9 maand nog niet veel veranderd hoor… heb trouwens ook zo’n periode gehad waar ik door mijn oude shoots moest gaan om nog eens iets gepost te krijgen.

#3 Me! on 05.11.10 at 08:40

Als de locatie een beetje in de buurt van Nederlands Limburg ligt wil ik wel eens mee. Een mens is nooit te oud om te leren, toch…

#4 Bram on 05.11.10 at 13:03

Glad to see you’re back! Ik ben altijd ge├»nteresseerd in shoots op locatie, dus geef maar een gilletje ;)

#5 Serge Van Cauwenbergh on 05.11.10 at 17:10

Een mooi beeld toch! Jammer dat het al die tijd weggestopt is gebleven. Voor een shoot ben ik ook wel te vinden, laat maar iets weten.

#6 Julie Janssens on 05.12.10 at 15:13

Een hele mooie foto!! En, idd jammer dat hij zo lang onder het ‘stof’ heeft gezeten. :-)
Grtzz Julie

#7 Thomas on 05.13.10 at 14:50

Wow, ik ben enorm verrast dat jullie blijkbaar allemaal af en toe hier nog eens komen piepen! Dat doet deugd. Ik hou jullie zeker op de hoogte van locatie shoots!

#8 GT-Photography on 05.14.10 at 12:12

Fantastische foto !! mooie bokeh.
Ja ben er ook af en toe uit, andere verplichte prioriteiten…maar ben altijd je blog bljven volgen :-)
groeten vanuit het zonnige spanje, guy

#9 frederik on 05.16.10 at 16:38

Welcome back ! Super mooi portret trouwens !
Af en toe een pauze is nooit iets slecht. Maar toch ergens blij de die over is :-)

#10 Bart Braem on 05.17.10 at 18:37

Ik kan eigenlijk alleen de rest volgen: een mooi beeld om terug te beginnen, welkom terug! Laat maar iets weten wanneer je op stap gaat!

Leave a Comment