Oude junk cameras FTW!

I enjoy reading the high end DSLR discussion boards on the internet. Those gearheads go ape over minute differences in “chromatic aberration” and “barrel distortion”. They peep at pixels in Photoshop to see if their lens is able to give them a sharp image blown up to the size of the side of a barn. But all they seem to ever shoot pictures of is brick walls and cans of soda at varying distances lined up on their dining room table!

Een quote (via BoingBoing) waar ik het in zeer grote mate mee eens ben eigenlijk. En ja, natuurlijk moet een fotograaf de nodige skills en talent hebben, maar ik krijg dus ook de vliegende spetters van het type pixel-peepende fotograaf dat niets liever doet dan inzoomen om te zien of het model haar DNA ook echt scherp scherp is.

Om maar te zeggen dat ik Marcy Mercill’s project geweldig vind. Oude cameras op rommelmarkten en bij tweedehands winkels kopen om er dan een rol film door te draaien en de foto’s samen met een foto van de camera online te zwieren. Geniaal zeg ik u! Allen naar Marcy Merrill’s Junk Store Cameras dus. De site is wel precies blijven steken in 1995, maar zie het maar als onderdeel van het ganse concept :)

Via BoingBoing, waardoor de site momenteel nogal zwaar klop aan het krijgen is. Bookmarken dus en later eventueel nog eens proberen.

2 comments ↓

#1 Frederik on 01.17.10 at 12:03

Ik deel die mening 100%. Persoonlijk krijg ik de dunne van pixelpeepers. Oude Camera’s zijn trouwens ook heel leuk om mee te werken. Soms erg straightforward soms heb je er je handen mee vol. Ook de stap terug/vooruit nemen om opnieuw op film te fotograferen is erg leerrijk.

#2 okkie on 02.07.10 at 22:39

Niks mis met rolfilm camera’s (altijd nog meer pixels omgerekend dan de gemiddelde digitale camera)

Leave a Comment