Ricoh GXR

Niet dat we hier vanaf nu niets anders dan Youtube clips gaan posten of zo, maar dit lijkt me toch wel op zijn minst gezegd de moeite om eens te sharen. De GXR, de nieuwste telg van de Ricoh familie. In tegenstelling tot Olympus of Panasonic geen Four Thirds bij Ricoh, maar wel verwisselbare objectieven… en sensors (sensoren?).

Volgens Gizmodo kost de body (allez, wat er nog van overschiet) $700, macro lens + sensor $1000 en zoomlens + sensor $500. Nogal prijzig en de vraag is natuurlijk of een dergelijke proprietair systeem zal aanslaan bij de massa. ‘t Is in ieder geval wel leuk om te zien dat ze bij Ricoh, airquote, OutOfTheBox durven denken.

De GXR wordt blijkbaar in December verwacht. Mocht er nog niks op staan dan weet je bij deze wat je eventueel op je kerstlijst kan zetten :)

Update: dpreview is daar al met hun preview van het toestel.

3 comments ↓

#1 Bram on 11.10.09 at 17:01

Mooi voorbeeld van outofthebox thinking maar ik denk dat het in deze configuratie absoluut nutteloos is. Ik snap totaal niet waarom je dit zou nodig hebben, laat staan dat ik begrijp wie hun doelgroep is met die prijsklasse. Maar kudos voor het concept :)

#2 sanja on 11.23.09 at 22:13

Geef mij maar een canon spiegelreflex camera. Ik denk niet dat dit concept van toegevoegde waarde is in de huidige branche.

#3 LightningPaul on 01.15.10 at 11:56

Het enige grote nut dat ik zie is:
– zeer compact
– toch zeer goede kwaliteit

De camera kan in je vestzak. Eventueel neem je extra lenzen mee in de auto, andere vestzak of rugzak.

Leave a Comment