Best Camera app

De laatste twee maanden is het op fotografisch vlak serieus wat stiller geweest. De D300 werd enkel voor een paar opdrachten die nog in de pipeline stonden uitgehaald en voor de rest, nada. De Nikkor 70-200 f/2.8 VR werd ondertussen ook terug verkocht. Gewoon omdat ik er quasi geen gebruik van maakte en eerlijk gezegd zie ik dergelijk dure stukken liever geen stof vergaren.

Maar ‘stiller’ wil natuurlijk niet zeggen dat er helemaal geen foto’s meer gemaakt werden, bah neen gij! De camera op de iPhone heeft gedurende die periode goed zijn best gedaan moet ik eerlijk toegeven. Ik ben zot van dat ding. Niet zozeer de camera zelf, maar vooral de camera applicaties. Tot voor kort gebruikte ik een mix van tools voor de nabewerking (CameraBag, PhotoFX, CameraKit, PhotoGent, ShakeItPhoto, Polarize, etc), maar met de komst van Chase Jarvis’ Best Camera app heeft de rest zowaar het gros van hun nut verloren.

“The best camera is the one that’s with you” zegt Chase Jarvis. Hoewel ik sterk mijn twijfels heb dat die quote origineel van hem komt heeft hij het natuurlijk marketinggewijs goed uitgewerkt! Een kickass iPhone app met bijhorende online community en een boek met zijn eigen iPhone foto’s. Die laatste is, in tegenstelling tot wat hij zelf zegt, niet “the first of its kind”, but who cares. De iPhone app (zelfs met een paar kleine bugs) heeft voor mij een pak van de andere tools alvast vervangen.

En terwijl we toch bezig waren heb ik, om alles een beetje gescheiden te houden, dan ook maar direct een nieuw Flickr account aangemaakt, enkel en alleen voor mijn iPhone fotografie.

Update: na wat private messages heen en weer gestuurd te hebben met Chase is het iets duidelijker wat hij bedoelde met “the first in its kind”. Hij had het over het feit dat zijn boek het eerste boek met iPhone foto’s is dat op 30000 exemplaren uitgegeven wordt (in tegenstelling tot de boeken die een aantal mensen zelf laten printen hebben bij bijvoorbeeld Blurb),.

5 comments ↓

#1 Serge Van Cauwenbergh on 09.27.09 at 17:53

Ik heb het verhaal niet zo van dichtbij gevolgd, enkel de grote lijnen. Chase Jarvis heeft dat wel goed aangepakt, die kerel kan wel iets vlot aan de man brengen. Ik heb de App wel al gekocht maar nog niet gebruikt, ik probeer er binnenkort eens meer in detail naar te kijken.

#2 Christian on 09.27.09 at 18:16

Zo zie je maar, in de handen van een getalenteerde fotograaf kan een iphone camera ook mooie fotos maken.

#3 Thomas on 09.27.09 at 21:01

Serge: volledig akkoord. Chase Jarvis weet als geen ander hoe je dergelijke zaken moet lanceren. Hij heeft echt wel een neus voor die dingen.

Christian: het toont nog maar eens aan dat het eigenlijk niet over de camera op zich gaat, maar eerder over het gebruik van een tool waar je comfortabel mee kan werken (voor de ene is dat een Leica M6, voor de andere een compactcamera, etc.)

#4 okkie on 10.05.09 at 22:24

De camera en aplicaties van de iphone zijn erg grappig.
Ik gebruikte mijn iphone eigenlijk ook hier voor.
(Nu even niet om dat hij na een update blijft zeuren om de ‘originele’ simkaart van de simlock vrije telefoon.

#5 iPhone Apps on 11.19.09 at 11:36

[…] Best Camera: ideaal voor de verwoede fotograaf die on-the-road foto’s wil nemen, bewerken en Facebooken. Review […]

Leave a Comment