iPhone 3GS

iPhone 3GSNormaal gezien zat ik deze week in San Francisco voor WWDC en had ik Phil Schiller’s keynote dus live kunnen meemaken, ware het niet voor Mister Flu die één dag voor vertrek besloot om even goeiendag te komen zeggen. Op z’n zachtst gezegd: dik klote. Mensen die mij een beetje kennen weten hoe lang ik al naar deze conferentie uitkeek.

Maar goed, daarnet van onder een fleecedekentje en met de nodige dosis Nurofen de keynote toch wat proberen te volgen (via Engadget) en ik was blij verrast te lezen dat Apple besloten heeft de camera in de nieuwe iPhone te updaten. Van 2MP naar 3MP én met autofocus en autowitbalans. Manueel focussen kan ook door op het scherm te drukken waar je de focus wil hebben. Mooi! Er is eindelijk ook een mogelijkheid om video op te nemen. Met VGA@30fps niet direct concurrentie voor bijvoorbeeld de 5D mark II, maar het is beter dan niets.

Ik fotografeer trouwens redelijk veel met mijn iPhone 2G, vooral dan in combinatie met applicaties als CameraBag of Polarize. De kwaliteit van de foto’s is dan misschien nogal basic, maar de beste camera blijft nog altijd de camera die je effectief bij je hebt. De iPhone 3GS is vanaf 26 juni beschikbaar in ons belgenlandje. De volledige lijst met technische specs (want het is natuurlijk meer dan enkel een nieuwe camera) vind je op de Apple website. Staat bij deze op mijn must buy lijstje.

8 comments ↓

#1 Serge Van Cauwenbergh on 06.08.09 at 22:46

Ik heb eerder oog voor de vernieuwde MacBook Pro’s. Die 13″ spreekt me wel aan, zeker omdat je die nu (weliswaar veeeeel te duur) kan uitbreiden naar 8GB ram. Het blijft wel toekomstmuziek, al weet ik nog niet goed of zo’n laptop, gekoppeld aan mijn grote Eizo, een volwaardige desktop kan vervangen.

#2 Christian on 06.08.09 at 22:52

Ik film dus met mijn panasonic LX3: erg goeie digitale compact camera en 720p HD filmen. Zit ook te kijken naar de 13″ macbook pro, gelukkig weer met firewire, helaas geen expresscard slot.

#3 Mike on 06.08.09 at 22:55

Ik was aan het wachten om een nieuwe telefoon te kopen. Nog 18 dagen dus (20 eigenlijk, ik ben er niet op 26/6). Is het nog steeds enkel Mobistar?

#4 Thomas on 06.08.09 at 22:56

Christian: als Mac sysadmin ben ik dolgelukkig dat er terug een FireWire connectie op de 13″ Macbook Pro zit. Kan ik eindelijk terug gebruik maken van targetdisk mode.

#5 Thomas on 06.08.09 at 22:57

Mike: voor zover ik weet kun je iPhones nu zelfs in de FNAC kopen. ‘k Heb ze toch al in redelijk wat winkels zien liggen, niet enkel Mobistar Centers.

#6 Fenne on 06.09.09 at 14:09

veeeeel beterschap!

#7 Frederik on 06.11.09 at 23:09

Ziet er wel leuk uit zo’n speeltje.

Veel beterschap toegewenst !

#8 Best Camera app — Thomas Bouve Fotografie on 09.27.09 at 14:21

[…] iPhone heeft gedurende die periode goed zijn best gedaan moet ik eerlijk toegeven. Ik ben zot van dat ding. Niet zozeer de camera zelf, maar vooral de camera applicaties. Tot voor kort gebruikte ik een mix […]

Leave a Comment