Rara, wie is de fotograaf?

Een paar dagen terug merkte ik voor het eerst een poster op van de NMBS voor een campagne over treinreizen in Europa. Een lachende dame in een rode jurk, achterop een fiets met een stokbrood in haar hand.  Toen ik vandaag op weg naar huis een foto wou nemen bleek dat ze natuurlijk die posters al terug weggehaald hadden.  Gelukkig stond de campagne ook in de Metro deze week (en kun je op hun site de PDFs nog downloaden :P).

NMBS campaign

Ik herkende de foto (bijna) meteen.  Links, de lachende juffrouw, met de zonnebril op?  Neen?  Denk eens goed na!  Niemand?  Maar allez!  ‘t Is nochtans geen onbekende fotograaf hoor.  Vooruit, een paar hints: amerikaan, Nikon, advertising.  De echte foto en oplossing kun je alvast hier terugvinden, maar probeer eerst maar een gokje in de comments ;)

10 comments ↓

#1 Jan on 04.30.09 at 21:56

ook gezien in de metro, had hem ook herkent :-)

#2 aradilon on 04.30.09 at 22:00

Chase Jarvis of Joe McNally ?

#3 Jasper Van Tilburgh on 04.30.09 at 22:02

Inderdaad bekend beeld maar ik heb zelf de affiche niet gezien.. (te weinig trein gerezen de laatste tijd )
Wel leuk als je hem herkent indd.

#4 Serge Van Cauwenbergh on 04.30.09 at 22:04

Ah ja, ik herken dit beeld van in één van zijn blogposts (als ik me niet vergis?)

#5 Sofie on 04.30.09 at 22:06

Zo grappig!! :-D

#6 Thomas on 04.30.09 at 22:08

Serge: ik vermoed het inderdaad. In eerste instantie was ik niet honderd procent zeker van de kleur van de jurk, maar het bleek uiteindelijk toch die foto te zijn. Wel grappig om een foto van een bekende fotograaf in het belgische straatbeeld te zien opduiken :)

#7 Frederik on 04.30.09 at 22:44

jammer dat de oplossing er al bij staat want ik wist het meteen :-)

#8 Jürgen Doom on 05.03.09 at 17:22

we hebben best nog een lange weg af te leggen …. en alhoewel ik het Chase gun, zou het toch van een beetje sympathie voor onze eigen fotografen getuigen moest de NMBS voor een Belgische fotograaf gekozen hebben …. Anderzijds, we moeten zelf maar zien dat de NMBS de volgende keer aan ons denkt door betere beelden te maken. Allé vooruit, hop, aan’t werk!

#9 Thomas on 05.03.09 at 19:12

Jürgen: ik vermoed eerder dat het beeld in een stock databank terechtgekomen is en de NMBS (of liever het bureau die de poster ontwierp) gewoon ‘een’ beeld gekozen heeft.

#10 Peter van Veen on 05.03.09 at 22:09

Wel, die foto hangt bij ons al tijden in de broodafdeling van de plaatselijke supermarkt (C1000). In zwart wit. En ik vind em geweldig.

Leave a Comment