Shooting weekend

Vlug! Vooraleer de week ten einde is toch nog effe een post online zwieren. Hah! Niet dat ik geen zin heb om te schrijven of, god forbid, niet weet waarover schrijven. ‘t Is gewoon op alle vlakken een beetje druk geweest. Soit, hoog tijd om nog eens een item van de hier-moet-ik-dringend-iets-over-bloggen lijst te schrappen.

De tweede dag van het shooting weekend bijvoorbeeld. Net als de zaterdag was het terug fantastisch weer. Althans voor de tijd van het jaar en gegeven het nogal wisselvallige belgische klimaat. Het initiële idee was om na de middag richting strand te trekken, maar het bleek uiteindelijk toch nog ietsje te koud. Zelfde locatie met andere modellen dan maar. Een kleine selectie uit de ‘zondagse’ portretten (in willekeurige volgorde).

Shooting weekend
Caro – 116mm, 1/100s, f/3.5, ISO250

Om te beginnen twee foto’s van Caro. Het beeld hierboven werd gemaakt in een verlaten gang, ietsje onderbelicht en vervolgens met behulp van een beauty dish (vooraan, camera links) en een losse speedlight (achteraan, ook camera links) terug bijgelicht. De foto hieronder is eigenlijk dezelfde setup, alleen staat de beauty dish ditmaal aan de rechterkant, stak op de speedlight achteraan een halve CTO gel en stonden we buiten in het gras :)

Shooting weekend
Caro – 200mm, 1/250s, f/4.0, ISO100

Next up: Filip Bunkens. Persoonlijk ken ik Filip als fotograaf, maar voor deze gelegenheid speelde hij ook model (zie ook de Osama Bin Bunker post). Puur natuurlijk licht en SunBounce ditmaal. Hard zonlicht van links met aan de rechterkant een SunBounce als fill. Een foto die ik nog wel eens naar zwart/wit ga omzetten denk ik.

Shooting weekend
Filip – 98mm, 1/320s, f/3.5, ISO200

Vlak na de middag heb ik ook samen met Joke een aantal foto’s gemaakt in het gras. Ook hier geen speedlights maar enkel de harde middagzon in combinatie met een voice controlled SunBounce Mini als fill (thanks Sofie :P). Voor de nabewerking werden de highlights via split toning een tikkeltje geler gemaakt (voor dat extra zomers gevoel).

Shooting weekend
Joke – 200mm, 1/1600s, f/3.2, ISO200

Last but definitely not least: Eline. De foto werd binnen gemaakt tegen een container met enkel de beauty dish (camera rechts. Nu ja, camera links was moeilijk geweest want daar stond die container natuurlijk :P). Net zoals bij de andere foto’s werd ook hier een voldoende groot diafragma gekozen om de DOF klein te houden.

Shooting weekend
Eline – 200mm, 1/50s, f/2.8, ISO100

Superbedankt aan Filip, Sara, Caro, Eline en Joke om model te zijn voor een bende zotte fotografen. Net als de zaterdag was het terug een enorm leuke bedoening! Het ganse weekend was trouwens een beetje een test want ik zou dit in de toekomst dolgraag willen herhalen, zij het dan in een iets andere vorm want doordat er ongeveer evenveel modellen als fotografen waren moest je als fotograaf af en toe alleen werken.

Bij een volgende editie zou ik graag groepjes van 2 of meer fotografen willen vormen. Eén iemand fotografeert terwijl de anderen meedenken en helpen met de belichting, vervolgens schuiven we door en is het aan de volgende om te shooten. Er is maar 1 regel: op het einde van de dag moet iedereen andere beelden gemaakt hebben (andere locatie en/of andere kledij en/of andere belichting, etc). Als je interesse hebt geef dan gerust een seintje in de comments ;)

17 comments ↓

#1 Sofie on 04.26.09 at 22:36

Het was een super leuk weekend dat zeker voor herhaling vatbaar is! En je hebt prachtige beelden gemaakt!

Tot een volgende!!

Sofie

#2 Bram on 04.27.09 at 08:49

Ik hoef er geen tekeningetje (of foto) bij te maken zeker? Ik wil zo een dagje graag ook wel eens meemaken :)

#3 Jasper Van Tilburgh on 04.27.09 at 09:17

Inderdaad erg sprekende beelden. Ook de nabewerking smaakt hier erg goed.

Count me in for a next event ;-)

#4 Bunker on 04.27.09 at 09:47

Seintje ;-)

Maar serieus nu, wil de volgende keer zeker terug mee doen. Altijd leuk om met een bende fotografen te werken en van elkaar te leren.

#5 christian bailleul on 04.27.09 at 10:04

euhm … als je dan toch inviteert … count me in :D
leuke locatie, toffe modellen en bekwame fotografen … wie wil daar nu niet bijzijn :)

#6 jurgen on 04.27.09 at 12:26

Mooie reeks, Thomas, en ook de nabewerking vind ik goed. Je mag me altijd een mailtje sturen als je nog zoiets van plan bent.

#7 Sophie on 04.27.09 at 12:29

Het was een superleuk weekend! Toffe bende!
Zou dit zeker graag nog s doen ;)
Lijkt me ook een goed idee om zo af te wisselen, dan heeft iedereen verschillende foto’s.

#8 chateaubrys on 04.27.09 at 14:12

Als onervarenen daar welkom zijn…. graag!

#9 Serge Van Cauwenbergh on 04.27.09 at 14:54

‘t Zijn fraaie beelden Thomas. Knap werk! Jouw nieuwe 70-200 is blijkbaar een mooi speeltje :-)

Zoals ik reeds op Facebook had gezegd, count me in bij een volgende gelegenheid. Bedankt voor het aanbod!

#10 Guy Teerlinck on 04.27.09 at 15:59

Spijtig dat ik zo ver woon. Terug mooi werk Thomas. alsook de uitleg. I vind die voorlaatste foto wel speciaal, die roze tint. I heb nog nooit de split tone gebruikt….dus nu vlug even getest ( want ik kon zine wat je gebruikt hebt van de Exif info op Flickr) en ja hoor interessant…kzal het moeten leren meer gebruiken indien nodig. Dank je.

#11 Frederik on 04.27.09 at 23:21

Hele mooie resultaten die je hebt neergezet. En ik ben zeker geïnteresseerd om een volgende keer mee te doen.

#12 lieven(.be) on 04.28.09 at 08:50

seintje! zeker geïnteresseerd!

#13 Tom Vander Heyden on 04.28.09 at 19:46

Supermooi foto’s!
Als er nog een plaatsje vrij is volgende keer, wil ik er zeker bij zijn… :o)

#14 Bjorn (Fotografie Luna) on 04.29.09 at 14:37

Mooie resultaten! Zeker die met de Sunbounce. Ik ben zelf ook grote fan van die dingen, zijn hun geld meeeeeer dan waard!

#15 peirz on 05.01.09 at 13:52

Een andere mogelijkheid is om een paar oelewappers uit te nodigen die nog van toeten of blazen weten qua model/flits fotografie, maar die zeker geinteresseerd zijn om bij te leren door te kijken Hoe Het Moet(tm) en zodoende niet als fotograaf komen maar wel kunnen helpen met setups en zo. Sukkels gelijk mezelve dus :)

#16 Xray on 05.12.09 at 20:10

Count me in for a next session.
Mooi beeldmateriaal en voor dergelijke leer-aan-elkaar sessies ben ik steeds te vinden.

#17 Bart Braem on 05.13.09 at 16:57

Ik had je hier gisteren eigenlijk over moeten aanspreken… Ik wil met plezier ook wel eens mee, een kans om te leren door samen te werken is té interessant om te laten liggen.

Leave a Comment