Speelschaar SFX

Speelschaar SFX
Speelschaar SFX 2009 – 32mm, 1/100s, f/9, ISO400

Gisteren had Joke met de Speelschaar SFX een lentemars en koffieconcert in Brugge. De dag daarvoor had ik via mail de vraag van de organisatie gekregen of ik het zag zitten om na het optreden een “mooie” groepsfoto te maken voor op een affiche. Vermits ik met Noah toch al ter plekke ging zijn was het louter een kwestie van de camera mee te pakken. Een kleine moeite voor mij en je doet er uiteindelijk een pak mensen plezier mee.

Op vlak van organisatie kun je die gasten van de Speelschaar niet veel bijleren denk ik. In nog geen 5 minuten hadden ze zichzelf netjes gepositioneerd op de markt van Brugge. Alle hoofden mooi zichtbaar en alle rijen netjes geschrankt. Als fotograaf kan je daar enkel van dromen. Jammer genoeg is niet iedereen op de markt van Brugge zo gedisciplineerd. Zo trekken toeristen zich geen bal aan van wat je daar staat te doen en gaan de bussen niet wachten om te stoppen aan hun halte vlak vóór de groep. De grote markt van Brugge tijdens een paasweekend is geen ideale locatie voor een groepsfoto. Zoveel weet ik ondertussen :/

Net op het moment dat je in drie talen de aandacht van alle toeristen lijkt vast te hebben en ze uit beeld staan, loopt er alsnog één of andere verdwaalde pipo midden door het beeld. Grappig wel om dan gans de Speelschaar luidkeels te horen brullen naar die ene persoon. Een megafoon heeft er niets aan. Uiteindelijk alle ongewenste onderwerpen uit beeld gekregen, een stuk of tien foto’s getrokken (in burst mode) en dezelfde avond nog het finaal afgewerkte beeld opgestuurd naar de organisatie. Al bij al minder dan een halfuur werk, maar toch wel spannend! :)

7 comments ↓

#1 Frederik on 04.13.09 at 12:11

Mooi werk toch !

#2 Idès on 04.13.09 at 14:06

Thomas

Dankjewel voor de mooie foto en het mooi artikeltje hierboven vermeld.
De foto is ondertussen reeds naar de drukker verstuurd…. Binnenkort zie je het resultaat !!!

Muzikale groetjes !

#3 Sofie on 04.14.09 at 13:51

Goed gedaan! :-)

#4 christel on 04.14.09 at 21:19

Mijn man heeft ook nog in zo’n kostuumpje rondgelopen!

#5 Jef Janssens on 04.15.09 at 01:54

Spannend én een mooi resultaat!
Ik mis precies wel 1 man rechts voor een symmetrisch beeld ;-)

#6 Thomas on 04.15.09 at 09:02

Jef: yup, achteraf gezien mis ik ook wel die extra persoon aan de rechterkant. Maar goed, we hebben weer iets bijgeleerd zie :D

#7 Xray on 04.18.09 at 21:23

Ik neem heel vaak groepsfoto’s en soms lijkt het een ware marteling als fotograaf. Altidj wel iemand die net niet doet wat hij moet doen. Toch wel een bijzonder knap resultaat. Iedereen mooi herkenbaar en een mooie opstelling.

Leave a Comment