Teaserke bis

Gaelle 2

Serge vroeg me, naar aanleiding van de vorige foto, of ik iets specifieks gedaan had om de huidtinten zo te krijgen. Het antwoord is relatief kort: niet echt, behalve dan dat ik bij de eerste opname even een WhiBal (grijskaart) in beeld geplaatst heb. Achteraf via dat beeld het witbalans pipet gebruikt om de correcte waarde te vinden en over te zetten naar de rest van de foto’s. Een kwestie van seconden in Lightroom.

Naar mijn persoonlijke smaak was het na die bewerking nog net een tikkeltje te magenta en heb ik het nog wat zitten tweaken. Die Whibal kaart is trouwens niet de techniek die ik doorgaans gebruik. Ik werk voor studioshoots liever met een iets grotere grijskaart zoals de Lastolite Ezybalance waarmee ik de witbalans rechtstreeks in de camera kan calibreren. Maar goed, whatever works I guess.

Pas op, het lukt bijlange niet altijd hoor. In situaties waar ik de huidtinten echt niet goed krijg zet ik dan ofwel om naar zwart/wit of gooi ik er gewoon een split tone op. Truken van de foor meneer, ook in de digitale fotografie.

2 comments ↓

#1 Jasper Van Tilburgh on 03.25.09 at 01:18

Fantastische stroofje dat laatste… ‘Truken van de foor’
Zo is het gewoon.. op welke prof trap je ook staat.
Gewoon fijn om het er uit te gooien. Respect.

Zelf heb ik zo’n dure Mcgreg beth kaart gekocht (spijt) om je camera te kunnen calibreren (acr). Een beetje helpt het wel maar het is geen wondermiddel voor ‘die moeilijk te corrigeren kleurenfoto’s’.

Opname is wel mooi. Ik hou van die iets of wat bruintoon zonder dat het opvalt.

#2 Gaelle studioshoot 2 — Thomas Bouve fotografie on 04.17.09 at 23:33

[…] Heeft eventjes geduurd, maar gisteravond heb ik eindelijk de rest van de beelden van de tweede studioshoot met Gaelle kunnen afwerken. Ik ben er finaal gezien heel tevreden over, maar ik heb het wel […]

Leave a Comment