En waar bent u mee bezig?

‘t Is hier momenteel een beetje stil. Niet zozeer omdat ik niet weet wat schrijven – er staan nog een stuk of drie onafgewerkte blogposts klaar over vanalles en nog wat. Neen, vooral omdat er continu andere dingen tussen blijven glippen of ik ‘s avonds veel te moe ben om nog lang uitgesponnen proza uit mijn frak te schudden.

Uw repliek hierop is natuurlijk onmiddellijk: “GEEN excuses, beste meneer Bouve! Je hebt er zelf voor gekozen om een blog bij te houden en als trouwe lezer verwachten we regelmatige updates omtrent uw fotografische exploten”. En gelijk heeft u! Vandaar deze post met een kort overzicht wat we de afgelopen weken allemaal zo hebben zitten uitvreten. Weliswaar zo relevant mogelijk en binnen de grenzen van het publiceerbare :D

Anyway, twee weken geleden een ganse week zitten fotograferen aan een opdracht, vorige week mijn selectie doorgestuurd, de klant zijn selectie teruggekregen, van post process’ke zitten doen en de afgewerkte beelden vorige zondag finaal afgeleverd. Grote opdrachten zijn enorm leuk, maar ik merk ook dat je er veel voor moet laten vallen als je het goed wil doen. Nogal veel mysterie, I know, maar we komen er nog zeker op terug.

Daarnaast was er hier een tijdje terug de verkoop van mijn halve sjakoshenwinkel. Alle fototassen, alsook 2 Vivitar 285HV‘s zijn ondertussen de deur uit en mijn nieuwe Nikon D3x met 24-70mm zijn in bestelling. Just kidding, tenminste wat dat laatste betreft. Ik heb wel een setje Elinchrom Skyports gekocht. Eén trigger en twee ontvangers om precies te zijn. Dusver ben ik er s-u-p-e-r tevreden van. Ze zijn een beetje aan de lichte kant en lijken nogal fragiel, maar totnogtoe nog geen enkele misfire gehad.

We hebben ondertussen ook de eerste stapjes gezet naar een redesign van deze site. Breder en minimaler zijn hier zo’n beetje de buzz words. Op dit moment blijft het beperkt tot wat schetsen in een Moleskine, maar op beta.thomasbouve.com staat er alvast een default WordPress installatie. Voor zij die niets beters te doen hebben: daar gaan we de komende dagen/weken vanalles op zitten testen. Kom dus gerust eens kijken :D

Maandagnacht (of dinsdagmorgen, zoals u wil) ben ik dan op de fiets richting Brugge getrokken om groupiegewijs de heren en dames van TheBounceSquad te verwelkomen. Gelukkig was ik niet de enige. Ook Tom Brinckman en Tom Bernaerd waren zot genoeg om in het holst van de nacht uit hun bed te blijven. Geniale bende trouwens, al waren ze rond 4 uur ‘s morgens ook al niet zo heel wakker meer. Even figurant gespeeld voor Didier, een Sunbounce vastgehouden en nog wat staan praten om rond 6 uur terug naar huis te trekken… in de regen (heel wat minder geniaal). Net op tijd thuisgekomen om Joke en Noah te zien opstaan en, ondanks mijn stoere uitspraken, als een blok in slaap gevallen.

Tussen dat alles zwaar zitten denken of ik volgend jaar verder doe met de fotografieopleiding of niet. Sociale en bedrijfsreportage kunnen mijn echt niet boeien. Ik heb het veel meer voor portret (zowel in de studio als op locatie) en ik kan het echt niet opbrengen om die reportage opdrachten af te werken. Vanavond dan nog eens met Paul Gheyle gesproken en weeral beginnen twijfelen. We zijn er dus helemaal nog niet uit. Tegen dat ik de knoop finaal doorhak ben ik afgestudeerd denk ik :)

Oh oh, bijna vergeten! Op aanraden van een aantal mensen bij Amazon ‘The Moment It Clicks‘ van Joe McNally besteld. Geniaal boek! Korte teksten, killer beelden en vooral een pak nuttige fotografietips. Kopen!

Ondertussen heb ik ook een paar gratis tooltjes gevonden om met mijn Nikon camera tethered te shooten naar een Mac. Enerzijds is er Nikon Control Beta 2 en anderzijds Studio- en LightroomTether. Die laatste heb ik al wat mee zitten spelen en het werkt verrassend goed eigenlijk, alhoewel ik de Lightroom plugin nog niet aan de praat heb gekregen. Voorlopig werk ik dus met StudioTether om de beelden via USB over te pompen naar de laptop en in Lightroom gebruik ik vervolgens de auto import feature om de foto’s te importeren en beoordelen.

Voila, dat is het zowat denk ik. Niets wereldschokkend dus, maar voldoende om een mens als mezelf bezig te houden. En zolang het leuk is zal u mij zeker niet horen klagen :) Op een aantal zaken kom ik later trouwens in meer detail terug, maar nu naar bed, want het is al laat!

4 comments ↓

#1 Frederik on 03.12.09 at 02:05

Druk in de weer zo te horen. De Skyports staan ook op mijn lijstje ze lijken mij wel een heel degelijk alternatief voor de überdure Pocketwizards

#2 Guy Teerlinck on 03.12.09 at 07:50

Groeten vanuit Spanje. Het word ook tijd dat ik eens wakker word op mijn blog, ligt al een maand stil. Ik ziek geweest, vrouw ziek, enz… Ik lees altijd met veel interesse jouw blog, het blijft leerzaam!! Skyports staan ook al op mijn lijstje. Eindelijk vandaag een shoot, alsook morgen. Wacht ook nog op een antwoordje om met 2 russische modellen te shooten …maar….meer daar over later.

#3 Frederik on 03.12.09 at 10:33

Mja tijd is schaars hé… zelf blog ik momenteel ook nie veel wegens teveel werk, en andere bezigheden.

#4 Serge Van Cauwenbergh on 03.12.09 at 10:42

Voor een korte bespreking van Elinchrom Skyport kan je op mijn blog terecht :-)

The Moment It Clicks is inderdaad een aanrader. Ondanks het feit dat het boek reeds lang beschikbaar is, heb ik het pas enkele weken geleden gekocht. Leest erg vlot. Ideale lectuur voor het slapengaan.

Leave a Comment