Nikon D-Town TV

Nikon D-Town is een gloednieuwe, wekelijkse podcast gesponsord door Nikon en gepresenteerd door Scott Kelby en Matt Kloskowski met tips en tricks voor, duh, Nikon DSLR gebruikers.  In de allereerste aflevering hebben ze het over het instellen van de witbalans via LiveView, Nikon Capture NX2 control points, de DI-GPS en een tip om de camera command dials te gebruiken om doorheen je foto’s te scrollen.

Voorlopig ben ik nog niet 100% overtuigd qua content, alhoewel de laatste tip iets is wat ik nog niet wist (en uiteindelijk wel handig is).  Benieuwd dus naar wat de volgende afleveringen zullen brengen.  Ze lijken zich in elk geval niet te focussen op 1 type fotograaf (amateur, pro, etc) en dat is alvast een plus.  Verrassend trouwens dat Nikon het initiatief steunt, want doorgaans blijft het daar relatief stil als het op podcasts en interactie met hun userbase aankomt.  Tsjeggidowt via de site of via iTunes.

5 comments ↓

#1 Jan on 03.02.09 at 22:37

Thanks voor de tip, zeker eens bekijken.

#2 Frederik on 03.03.09 at 22:52

Ik was eigenlijk absoluut niet onder de indruk. Ik weet het ik ben een Canon man maar f-stops en sluitertijden blijven hetzelfde. persoonlijk lig ik ook niet te wachten op een GPS functie. hoewel ik er het nu wel van inzie. Maar niet echt voor mij :-)

#3 Serge Van Cauwenbergh on 03.07.09 at 13:46

De optie van de command dials kende ik niet dus die tip vond ik wel nuttig, ik heb het dan ook onmiddellijk aangepast in mijn menu :-)

#4 Laurens on 03.09.09 at 23:20

Goede tip – bedankt!

#5 Thomas on 03.12.09 at 01:45

Aflevering 2 was al een pak minder interessant moet ik eerlijk toegeven. Ik geef ze nog een tweetal episodes en dan beslis ik of Nikon D-Town uit feedreader vliegt of niet.

Leave a Comment