Nog eens een stokje

Het is de afgelopen week enorm druk geweest op fotografisch vlak. ‘k Heb een volle week verlof moeten nemen op ‘t werk om een fotoproject op tijd rond te krijgen en zaterdag ben ik dan nog eens zandkastelen gaan bouwen met Tom. Neen, er bleef echt geen tijd meer over voor veel andere dingen.

Maar een dag of drie geleden kwam tussen dat alles zo’n virtueel stokding mijn richting uit gevlogen courtesy of meneer Herregods. Ditmaal een welke-3-blogs-wil-ik-niet-meer-lezen-stokje. Mja, beetje bizarre info om met de rest van de wereld te delen en uiteindelijk niet echt een eer voor diegene die in de lijst opgenomen worden, maar soit.

Mijn feedreader is in constante flux. Feeds vliegen erin, andere worden wegens oninteressant, weinig updates of een focusshift van mijnentwege terug verwijderd. De teller staat momenteel op 176. Een mix van verscheidene topics. Van comics tot fotografie en van technews tot evenementen. Mijn dagelijkse dosis nieuws komt veelal uit dit allegaartje informatie. Tijd om er dus opnieuw eens door te lopen en er drie uit te pikken die ik niet meer wil lezen. Here goes:

Ondernemer in Gent: vliegt er uit wegens te weinig updates. Ik heb het trouwens ook niet echt voor aggregator blogs. U kent ze wel: blogjes die links er rechts iets oppikken en het dan droogweg herposten zonder al te veel eigen input. Mag er dus uit van mij. Pas op, ik volg Bart sowieso nog op Twitter en dat is al een information overload op zich :D

Derek Powazek: had ik mij op geabonneerd na het lezen van zijn Things I learned the hard way posts, maar uiteindelijk bleek dat dat ook het enige op zijn website was wat iet of wat mijn aandacht kon trekken. Ik krijg trouwens het vliegend schijt van blogs die automatisch hun delicious bookmarks posten. Als ik interesse heb in jouw delicious stream dan zal ik mij daar ook wel op abonneren. Die mag er dus ook van tussen.

Surfin Safari: weblog rond WebKit (de motor die onder andere in de Safari webbrowser gebruikt wordt om HTML pagina’s te renderen). Op zich geen oninteressante blog, maar mijn focus ligt tegenwoordig elders. Als het echt belangrijk nieuws is dan zal ik het wel oppikken via één van de vele Mac feeds die ik lees. Om het geheel toch nog ergens te linken met fotografie plooi ik er nog vlug een foto van mijn computerscherm tussen zie :)

OS X Finder menu

Ik denk dat ik deze entry een dezer eens opvolg met een postje over welke (fotografie) feeds ik het meest interessant vind, maar voorlopig gooi ik dit stokje even verder naar Sofie, Tom en Serge. Voila zie :)

2 comments ↓

#1 Serge Van Cauwenbergh on 03.07.09 at 13:49

Ik zie vandaag pas dit stokje dat je me toewerpt. Een beetje een ‘vergiftigd’ geschenk :-) Ik heb trouwens niet zo erg veel feeds in mijn reader staan en daarvan mogen er misschien 1 of 2 weg, meer niet. Ik zou eerder zeggen, er ontbreken er nog en daarom kijk ik wel naar jouw vervolg. Dus ik weet nog niet wat ik met dit stokje ga aanvangen, ik zou liever opteren om een stokje te krijgen als je je vervolgartikel neerpent :-)

#2 Thomas on 03.07.09 at 15:35

Geen probleem Serge, het stokje verplaatsen we gewoon naar het vervolgartikel. Vind ik persoonlijk ook iets nuttiger :)

Leave a Comment