Free Vekeman portfolio shoot

Free
Free Vekeman – 50mm, 1/125e, f/2.8, ISO400

Tijd voor een iets meer zinvolle update van deze blogpost (nu ja, wat is zinvol natuurlijk).  Anyway, een tijdje terug vroeg Tom of ik geen zin had om mee te gaan shooten.  Deze keer niet enkel om behind the scenes footage te verzamelen of voice controlled SunBounce te spelen, maar ook om zelf echt te ‘werken’.   Foto’s afleveren die in een portfolio kunnen met andere woorden. Ik heb even getwijfeld, niet lang, maar toch.  Het was niet een vraag die ik zo direct had verwacht.

Free
Free Vekeman – 85mm, 1/80e, f/2.0, ISO400

Wat heb ik zoal onthouden van deze ervaring?  Dat goeie visagie echt wonderen kan doen voor je foto’s.  Dat California SunBounce schermen geweldig zijn om mee te werken.  De hoeveelheid licht dat die dingen kunnen reflecteren is niet normaal.  Toegegeven, ze zijn zeker niet goedkoop, maar ze werken dan ook echt wel enorm goed.  Ik heb er nu wel geen budget voor, maar er staat toch alvast ééntje op de lijst van toekomstige aankopen.

Wat ik meeneem naar volgende shoots is dat ik nog beter rond mij moet leren kijken op locatie.  Ook heb ik de indruk dat ik bij momenten nog teveel aan bijkomstige dingen zit te denken en dat ik daardoor een pak andere zaken uit het oog verlies.  Achteraf merk ik bijvoorbeeld dat de beste beelden telkens de eerste uit een reeks waren.  Vanaf het moment dat ik teveel begon te friemelen met mijn instellingen verloor ik soms mijn compositie of de expressie van het model uit het oog. Iets waar ik dus aan kan werken en dat is altijd goed om weten!

Free
Free Vekeman – 85mm, 1/500e, f/2.0, ISO400

Een heel dikke merci aan Tom om mij de kans te geven zelf een portfolio shoot te doen, maar evenzeer bedankt aan Katleen (de dame van de ‘sjmink en taar’), Stijn (de coole roadie) en Free (het model) voor de superleuke dag!  Het mag, neen, moet trouwens gezegd: Free is een fantastisch model (zoals ook wel zal blijken uit de foto’s die ik binnenkort nog online zet).  Vriestemperaturen en toch met een glimlach en een berg enthousiasme blijven gaan.  Daar heb ik dus enorme bewondering voor.  Ik ben dan wel geen expert ter zake, maar in mijn ogen is Free echt professioneel.  Zeer zeker meneer!

Tom heeft ondertussen ook zijn ervaringen neergepend!  Meer beeldmateriaal volgt trouwens nog in een volgende blogpost :)

15 comments ↓

#1 Guy Teerlinck on 01.03.09 at 07:05

Hello Thomas,
Jij levert ook prachtig werk…. Ik moet bij mezelf ook nog wat bijsleutelen om zo’n resultaat te bekomen.
Vorige zomer was ik ook bij tom toen hij de shoot van mijn dochter deed, en ja ik heb er ook veel bijgeleerd van Tom.
Heb gisteren mijn Mini Sunbounce ontvangen ( spijtig de verkeerde, geen zebra maar goud/zilver, maar zal ook zijn werk wel doen…volgende week doe ik ermee een test shoot samen met de Nikkor 18/200 f3.5 / 5.6)
Allemaal kostelijk, maar ik heb nog maar 1 SB 600 speedlight..dus nog wat sparen voor meer.
Ben al benieuwd naar meer fotos van jou en Free.
groetjes uit Spanje,
Guy

#2 Serge on 01.03.09 at 09:42

Thomas, dergelijke initiatieven moet je zeker met beide handen aannemen, het is steeds leuk werken én je steekt er iets van op. Zo’n vrij werk zou ik ook eens wat meer moeten gaan doen. Knappe beelden hoor!

#3 Olivier on 01.03.09 at 11:02

Het zijn F A N T A S T I S C H E beelden die je hebt gemaakt. En eerlijk gezegd, ik ben er wat jaloers op :-)

#4 pauline on 01.03.09 at 11:32

ow wat zijn dat mooie beelden van mijn vriendinneke Free !!!! Echt héél mooi ! Proficiat :-)
Groetjes
xxx

#5 Frederik on 01.03.09 at 13:59

Ik kan de voorgangers hun comments alleen maar beamen – prachtkans die je hebt gekregen, maar waar je dus wel heel knappe beelden hebt uitgehaald !
Knappe post om het jaar in te zetten.

#6 Tom on 01.03.09 at 21:56

mannekes, hoedje af zenne. deze fashion stijl ligt je wel goed, het zijn ook echt wel fotofolio stijl beelden (en ik had zijn post nog niet gezien)

me envious now ;)

#7 free on 01.03.09 at 22:41

Hey Thomas, jouw foto’s zijn ook supermooi! Bedankt hoor, het was heel leuk samenwerken!

#8 Christel (c-photos) on 01.03.09 at 22:43

Al het voorgaande kan ik alleen maar bevestigen. Prachtige beelden!! Ik denk inderdaad dat de sunbounce zijn geld meer dan waard is. Ik vind die kleuren en die helderheid van Tom zijn foto’s altijd bijzonder en ik merk het nu ook in jouw foto’s.
Kunnen we geen groepsaankoop met de bijhorende korting organiseren?

#9 Jef Janssens on 01.03.09 at 23:03

Nú ga ik me zéker die sunbounce aanschaffen.
Zulke mooie voorbeelden trekken me altijd over de streep ;-)

#10 Thomas on 01.03.09 at 23:14

Bedankt iedereen voor de toffe comments. Omtrent het gebruik van die SunBounce: bij het laatste beeld werd er geen gebruik van gemaakt. Bij de andere twee wel.

#11 ysabje on 01.05.09 at 00:33

hele sjieke foto’s! Free is wel nog erg jong, lijkt me. Op de foto’s is het echt nog een kind, terwijl ze opgemaakt is als een vrouw. Als het echt modefotografie zou zijn zou ik niet goed weten of het nu kindermode is of volwassenenmode

#12 Sofie on 01.05.09 at 16:09

Echt heel mooi gedaan! En zeker de moeite waard om met zo een goede fotograaf te fotograferen :)

#13 Free Vekeman deel 2 — Thomas Bouve fotografie on 01.06.09 at 00:56

[…] « Free Vekeman portfolio shoot […]

#14 Julie Janssens on 01.10.09 at 00:11

Die ZW foto is gewoonweg super !!!!
Love it !
X

#15 Serge Van Cauwenbergh on 01.10.09 at 16:25

Het zijn mooie beelden geworden! Free ziet er ook wel een supermodelletje uit om mee te werken.

En de Sunbounce is erg cool, werkt erg goed, die staat op mijn verlanglijstje :-)

Leave a Comment