Wanneer je werk kunst wordt

Een aantal weken terug liep ik op Facebook Cedric Lenaers tegen het lijf.  We leerden elkaar pakweg 28 jaar geleden kennen in het eerste kleuterklasje, zaten samen in de lagere school en kwamen elkaar later terug tegen in het middelbaar.  Soit, ik wist dus wie die mens was :)

Maar dat Cedric zich tegenwoordig onder andere bezighoudt met kunst, neen, dat wist ik dus niet.  Schilderkunst no less!  Iets waar ik persoonlijk dus enorme bewondering voor heb.  Ga zeker eens kijken op zijn website en check zeker zijn portfolio want die mens weet duidelijk waar hij mee bezig is.  Toen hij vroeg of hij deze foto van Sara mocht gebruiken als basis voor een nieuw werk voelde ik me enorm vereerd:

Sara
Sara – olie op doek – ©Cedric Lenaers

En dat is eigenlijk de kunst waar ik het in de titel over heb.  Niet mijn eigen fotografie, dat vind ik niet zozeer kunst.  Neen, een leeg canvas, een penseel en verf en met die paar eenvoudige ingrediënten iets prachtigs maken.  Oh en pas op, het werk hierboven is nog maar een snelle studie op B-kwaliteit canvas (ik weet begot niet wat dat wil zeggen, maar dat is wat Cedric me wist te vertellen).  Maar toch, ik ben echt enorm onder de indruk.  Keep up the great work !

5 comments ↓

#1 Cedric on 12.20.08 at 16:20

Al die superlatieven!
Nog altijd onder de pijnstillers, ja ? ;-)

Vooral je eigen werk niet teveel minimaliseren – je foto’s zijn schitterend..

#2 Thomas on 12.20.08 at 16:23

Haha, we zitten inderdaad nog altijd onder de pijnstillers, maar de superlatieven zijn zeer bewust geschreven hoor. Bedankt ook voor de lovende woorden over mijn foto’s!

#3 brambourgonjon on 12.20.08 at 16:53

Knap!!

#4 Sofie on 12.20.08 at 17:30

Dit is echt super! Dat je anderen kunt inspireren…
Prachtige foto & schilderij.

#5 ysabje on 12.22.08 at 01:56

Mooi schilderij…

Leave a Comment