Zo van die ideeën

Al meer dan een jaar zit ik te spelen met een idee voor een foto.  Geen serie of reportage, maar één enkele foto.  Beeld je in: zo’n lichtgevende lounge bar, lachende mannen in maatpak met kraakwit hemd die allemaal een Martini staan te drinken en midden in die rij één enkele depressieve clown.  Een dikke clown, versleten, oud, met uitlopende makeup en een platte, halflege pint in zijn handen.  Gefotografeerd vanuit het standpunt van de barman.  Fotografisch een beetje in de stijl van wat Gregory Crewdson doet, so to speak.  Zo volledig in scene gezet en al.

Vraag me niet waar ik het vandaan haal.  Ik denk zelfs dat ik het al ergens eens moet gezien hebben want ik kan het me veel te goed visualiseren.  Normaal gezien blijven dergelijke ideeën veel vager in mijn gedachten ronddwalen.  Maar die depressieve clown?  Die dus niet, die moet er per sé uit.  Die moet en zal gefotografeerd worden.  Ik vermoed dat psychologen hier een vette kluif zouden aan hebben.  ‘t Zal wel ergens met een trauma uit mijn jeugdjaren te maken hebben of zo.

Op zoek dus naar een lounge bar, een stuk of 15 afgelikte venten in maatpak met kraakwit hemd en een persoon die voor de gelegenheid een dikke, depressieve en vooral lelijke clown wil spelen.  Het knaagt zo hard meneer.  Het wordt echt tijd om er eens werk van te maken.  Ik zie het mij echter niet alleen doen.  Het voelt meer aan als een heus project waar ik eerst met een paar mensen eens van gedachten over ga wisselen.

11 comments ↓

#1 Fotofolio on 10.25.08 at 00:10

Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!
Ikke CLOWN!

Mag ik die clown zijn :)

#2 Thomas on 10.25.08 at 00:13

Allez how, ‘t is goed Tom, je mag de clown zijn :D

#3 nakedcellist on 10.25.08 at 03:36

Ik wil best in kostuum verschijnen…

#4 Lies on 10.25.08 at 06:37

Crewdson zeult wel altijd nen hele camion licht mee maar allé, met onze hele strobist “state of mind” waarin we de laatste tijd verkeren……een paar reportageflitsjes zullen het ook wel doen zekers :)

ik wil ook wel wa helpen, en mijnen vent krijg je ook wel zo ver om in kostuum rond te lopen…..als je één hebt voor em want zelf……nope……alleen een paars :)

#5 Jürgen on 10.25.08 at 09:39

Tom hoeft zich niet eens veel te verkleden…
Lounge bar : Le Bar, Torhoutsesteenweg 481, St Andries (net voorbij rondpunt richting Torhout). Vragen naar Véronique. http://www.lebar.be
Grtz

#6 Frederik on 10.25.08 at 11:55

Ik wil ook wel een kostuum aantrekken (doe ik in het dagelijkse leven ook). By the way Tom, het gaat hier wel over een “depressieve” clown hé…

#7 Bunker on 10.25.08 at 17:08

Count me in.

Maakt niet uit hoe, wil gewoon helpen ;-)

#8 Thomas on 10.25.08 at 17:24

Jawadde, volk genoeg die wel wil meehelpen blijkbaar. Super! Ik ga alvast eens een kijkje nemen en eventueel wat overzichtsfoto’s gaan trekken bij Le Bar (merci voor die tip Jürgen!).

Als jullie nog mensen kennen die willen meehelpen, laat maar weten. Een visagiste zou bijvoorbeeld ook welkom zijn, denk ik.

#9 Jürgen on 10.25.08 at 19:46

weet het op tijd te zeggen hé Thomas. Ik heb misschien belichting, statieven en een domme kop waarmee ik kan helpen. Misschien kan Le Bar zelf ook jouw foto’s wel gebruiken.

#10 Joeri on 10.26.08 at 16:33

Ik wil je ook wel helpen, als barman misschien of als travestiet die de depressieve clown op één of andere manier wil opbeuren… :-)

#11 Paul on 10.27.08 at 12:48

Hier wil ik ook best bij zijn :-) Is een superidee, laat maar weten als ik kan helpen op de een of andere manier…

Leave a Comment