Canon hands on event

Vanavond was het dan zover, hop naar Brussel waar Canon (via adhese) een aantal bloggers had uitgenodigd om te komen spelen met hun nieuwste camera: de Canon EOS 5D mark II.   Samen met onder andere Pieter, Bert, Ine, Michaël, Serge, Pieter, Ake, Artur, Michel, Bruno, Luc, Karel en Nico mochten we gedurende een aantal uur alles testen en uitproberen.

Canon 5D mkII
Serge met de Canon EOS 5D Mark II

Canon had voor de gelegenheid een heuse studio voorzien, compleet met 2 modellen (Istvám Torck en Lea De Nesle via Imm Model Management), een arsenaal aan objectieven, 50D, 5D mark II, 1D mark III en een 1Ds mark III.  De 50D heb ik vorige week al gedurende een aantal dagen mogen mee spelen (later meer daarover), dus ik ging voluit voor de nieuwe 5D.  Bleek dat de rest van de groep grotendeels hetzelfde dacht :)  Het is dus een relatief korte kennismaking met het toestel geworden, maar ik was wel enorm onder de indruk.

Canon bloggers hands on
Canon 5D Mark II + 70-200 f2.8 L USM IS

His little baby
Pieter met zijn nieuwste liefde, de Canon 200mm F2L

De foto’s mogen we online plaatsen mits de vermelding dat het om een beta toestel gaat en de beeldkwaliteit nog niet finaal is.  Filmen was ook geen probleem, maar er werd ons gevraagd om het HD beeldmateriaal niet te publiceren.  Zoals Serge zelf al aangaf is de mogelijkheid om tijdens het filmen met de scherptediepte te gaan spelen echt fantastisch.  Het enige wat een beetje moeilijk werkt is én zoomen én terzelfdertijd de manuele focus correct houden, maar een mens kan niet alles willen natuurlijk.

Canon bloggers hands on
Serge en Artur kijken toe terwijl het beeldmateriaal overgezet wordt

Uiteindelijk heb ik tweemaal kort de 5D mark II in mijn handen gehad.  De tweede keer, zo blijkt nu, stond het toestel ingesteld op RAW only.  Omdat er momenteel nog geen software beschikbaar is om de RAW beelden van de nieuwe 5D te bekijken zal ik dus nog even moeten wachten.  Een beetje stom dat ik die instelling niet gecheckt heb op het moment zelf, want ik ben echt benieuwd naar de resultaten van de 85mm f1.2.  Nu, Ake heeft alvast wat beeldmateriaal gepost.

Ik heb nog wel een paar beelden liggen die ik moet verwerken, maar dat zal voor later zijn. Bedankt Canon en adhese voor het geslaagde initiatief, bedankt Ake en Artur voor de leuke trip heen en terug van Gent naar Brussel en bedankt aan iedereen voor de aangename babbel en toffe sfeer.

Artur
Artur volop bezig het Canon materiaal te testen

Exhausted
Het was voor sommigen een vermoeiende avond :P

Ga zeker ook eens kijken bij Pieter, Pieter, Serge, Ake, Michel, Ine en Bert voor hun indrukken en foto’s van dit evenement. Meer beeldmateriaal staat trouwens op Flickr (getagged met canon_bloggers_handson).

13 comments ↓

#1 Canon 5D Mark II - Pagina 18 - Belgiumdigital forum - Digitale fotografie on 10.17.08 at 08:38

[…] een paar andere bloggers mocht hij gisteren een hands-on ervaring beleven met de nieuwe 5D markII. Blog Thomas Blog Bert Blog Serge Blog Pieter En of het leuk was __________________ a vibrant alternative […]

#2 Canon 5D Mark II: bloggers hands-on (2) — Fotografie Serge Van Cauwenbergh on 10.17.08 at 09:18

[…] aanwezig? Bloggers waaronder Michel, Ine en nog een aantal anderen, en fotobloggers waaronder Thomas, Ake, Bert, Artur, Pieter, Pieter, […]

#3 Kristof Pattyn on 10.17.08 at 09:22

Hallo,

ik was in de voormiddag aanwezig en was ook zeer te spreken over de organisatie van deze workshop.

Een lovenswaardig initiatief van Canon dat voor herhaling vatbaar is.

#4 Sofie on 10.17.08 at 09:43

Heel leuk initiatief :-)
Ziet er super kwaliteit uit!

#5 Lukas Weyhaeghe on 10.17.08 at 09:46

En het belangrijkste, hoe is het met de beeldkwaliteit ?

Jammer dat huidige 5D eigenaars niet deze kans krijgen, dat zijn nogthans potentiele en goeie klanten….

Bedankt voor het verslag !

#6 Confessions of a Photographer on 10.17.08 at 10:31

[…] ook de ervaringen van: Pietel, Ake, Michel, Karel, Pieter, Thomas en Serge Als ik iemand vergeten ben of er komen nog nieuwe blogposts bij, vul dan gerust het […]

#7 Thomas on 10.17.08 at 12:00

Lukas: van die paar JPG beelden die ik gefotografeerd heb (waaronder die ene foto hierboven van het model) ben ik persoonlijk wel tevreden.

Het zijn natuurlijk JPGs. De RAW bestanden heb ik hier ook liggen maar die kan ik momenteel niet openen. Canon heeft zelf ook gevraagd op de foto’s te vermelden dat het gaat over een beta toestel. De kwaliteit kan dus nog verbeteren. Ook niet onbelangrijk: het was de 2e keer dat ik een Canon camera gebruikt heb, dus het was nog altijd een beetje prutsen voor mij :) Check dus zeker de andere blogs.

Maar als ik kijk naar de foto van Pieter met die 200mm F2L in zijn handen (ISO 2500) dan vind ik dat op het vlak van ruis bijvoorbeeld wel indrukwekkend.

#8 Artur on 10.17.08 at 19:08

Ik lig al te dromen van mijn nieuwe camera…
Het was een leuke avond Thomas! Dank je!

#9 Thomas on 10.17.08 at 20:08

Ah, Artur?! Vertel meer :)

#10 Flickr slideshow en quizvraag — Thomas Bouve fotografie on 10.19.08 at 23:07

[…] slideshow functionaliteit uittesten. Hierbij dan maar de volledige set foto’s van het Canon blogger hands on evenement van vorige […]

#11 Serge on 10.20.08 at 11:44

Had ik het niet gedacht… op de eerste foto staat mijn hoofd niet op, dat betekent dat de 5D belangrijker is dan ik, bedankt thomas, ik zal het onthouden :-)

#12 Canon Bloggers Hands-On at adhese blog2 on 10.22.08 at 12:09

[…] thomasbouve monuments alextools arturian eskimokaka x-pose lvb sergevc ake Zog karel […]

#13 Artur bij diafragma f/1.2 — Thomas Bouve fotografie on 02.08.09 at 17:34

[…] RAW beelden die ik destijds meegenomen heb naar huis na het Canon Hands On event kon ik toen niet openen omdat er geen enkel programma het nieuwe 5D Mark II RAW formaat kon lezen. […]

Leave a Comment