Nieuwe Apple hardware

De nieuwe Macbook Pro’s en Macbooks doen me eigenlijk niet zo heel veel moet ik eerlijk toegeven.  Wel leuk om te zien dat er eindelijk een betere grafische kaart in een Macbook gestoken wordt en de nieuwe look is eigenlijk ook niet mis, maar de beslissing van Apple om enkel nog maar glossy displays te verkopen is een stap achteruit in mijn ogen.  Ik kan echt, maar dan ook echt niet kijken op zo’n glanzend scherm.

Misschien is het omdat ik dat niet gewoon ben of zo, ik weet het niet, maar als ik op het werk met van die Macbooks moet werken krijg ik het na 10 minuten al op mijn heupen.  Ik mag dat scherm draaien of keren zoals ik wil, ergens in één of andere hoek blijven er TL lampen in reflecteren.

Soit, wat ik eigenlijk wou zeggen is dat ik daarentegen wel aangenaam verrast ben door die nieuwe LED Cinema Displays.   Niet zozeer door die LED technology, wat natuurlijk niet mis is, maar veel meer door de nieuwe bekabeling.  Gedaan met een adapter op je bureau te leggen voor de laptop!  Vanaf nu kun je gewoon stroom pakken van het scherm.  De LED Cinema Displays hebben namelijk 3 connectoren: video connector, usb connector en een stroomkabel.  Kijk, dat zijn van die kleine details waar er goed over nagedacht werd en ik vind dat dus super.

7 comments ↓

#1 Inferis on 10.14.08 at 23:43

Het mag ook wel voor 900 euro. :)

Het scherm van de MBP zal voor mij ook de dealbreaker zijn: ik wil dat absoluut eerst gezien hebben voor ik een machine koop. Niet alleen omwille van de gloss, maar ook omwille van de resolutie: ik weet niet of 1440×900 wel voldoende is voor mij…

#2 Serge on 10.15.08 at 00:18

Ik had al gehoord dat er vernieuwingen zaten aan te komen. Jammer te horen dat de laptops enkel met glossy scherm verkocht zullen worden, ik haat het, dat is niet erg plezant om foto’s te bewerken vanwege de reflecties (zoals je trouwens zelf aanhaalt). Vermits ik een Macbook zonder glossy scherm op mijn lijstje van materiaal heb gezet, mag ik dat er misschien terug van verwijderen :-( Misschien dat een glossy LED toch nog anders oogt?

#3 Thomas on 10.15.08 at 00:38

Serge: de oude Macbook en Macbook Pro’s hadden voor zover ik weet ook al LED displays. Ik vrees er dus een beetje voor dat het glanzend scherm anders zal ogen, maar wie weet.

We hebben op het werk nog een bestelling voor 3 Macbook Pro’s lopen. Ik vermoed dat ze me morgen gaan opbellen met de vraag of we oude of nieuwe modellen willen. Ik denk dat ik toch eerst eens het glossy scherm in de winkel ga bekijken alvorens ik een beslissing neem :/

#4 nakedcellist on 10.15.08 at 01:39

Ik heb niks tegen glossy display, wat ik erg vervelend vind: geen firewire in de macbook. Anders was hij echt perfect geweest, ik mis op mijn macbook een echte GPU en ik wil eigenlijk geen grote laptop. Maar ik denk dat ik nu gewoon een 2e handse macbook pro ga kopen.

#5 Thomas on 10.15.08 at 10:13

Ja, het ontbreken van een firewire aansluiting bij de nieuwe Macbooks is echt wel stom. Ik gebruik eigenlijk alleen maar firewire harde schijven. Mocht ik ooit een nieuwe Macbook kopen mag ik die dus vervangen.

#6 Frederik on 10.18.08 at 13:59

Ik heb van deze nieuwe modellen weten te profiteren door een van de laatste huidige modellen op de kop te tikken. Ik heb net een 2.5 ghrz MacBook Pro van de huidige reeks. (mat scherm dus) laten opzij zetten voor +/- 600 Euro minder dan de originele lijstprijs (2100 Euro)

De nieuw LED- schermen zouden volgens Macworld nog niet zo slecht zijn.

#7 Serge on 10.31.08 at 23:15

Ik heb vandaag in Mediamarkt de nieuwe Macbooks zien staan. Het glossy scherm vind ik alvast afgrijselijk om naar te kijken, reflecties op elke millimeter. Kan ook te maken hebben met het vele licht in de winkel. De beeldkwaliteit van het scherm zag er alvast erg goed uit.

Leave a Comment