Van raadseltjes en zo

Een tijdje terug (ergens in maart) kreeg ik opeens een mail van een zekere Johan Lammerds (een gmail adres). Dat hij een pakketje had voor mij en dat hij mijn adres nodig had om het op te kunnen sturen. Ik heb toen voor alle zekerheid mijn werkadres opgegeven. Long story short: het bleek een campagne van Telenet te zijn en omdat ik als snelste heb kunnen raden wie er achter de campagne zat heb ik er toen nog een HD camera mee gewonnen ook (dat geheel ter zijde).

Krijg ik vandaag wel niet weer een mail van een onbekende zeker? Terug met de melding dat hij een pakket wil opsturen en dat hij daarvoor mijn adres nodig heeft natuurlijk. Afijn, beetje hetzelfde verhaal als voorheen. Een beetje te veel hetzelfde verhaal als voorheen eigenlijk. Ditmaal geen Johan Lammerds, maar een Maxime Wezenbeek.  Voor de rest eigenlijk redelijk van ‘t zelfde. In maart was het dit:

Hey Thomas,

Het is simpel, ik heb hier naast mij een pakket staan met vanalles in.
Als je het ok vindt, sturen we het je op. Als je als eerste kan vinden
wie we zijn, is een HD camera yours. En ja, het is echt, en nee, we
gebruiken je adres niet voor iets anders in de toekomst. Ik ben
benieuwd.

Gegroet,
Johan

En ditmaal is het dit:

Hey Thomas,

Er staat hier een blogpakket met uw naam op klaar, naar welk adres
heb je liefst dat ik het stuur? Het spreekt voor zich dat we je
adres niet voor iets anders gebruiken in de toekomst. Tot snel !

Gegroet,
Maxime

Even overlopen. Tweemaal een fake gmail adres, tweemaal dezelfde aanspreking (“Hey Thomas”), tweemaal dezelfde begroeting (“Gegroet”), tweemaal een pakket dat ze willen opsturen, tweemaal uitdrukkelijk vermelden dat ze het adres voor geen andere doeleinden gaan gebruiken. Ik weet het zo niet, maar los van de naam lijken beide mails toch sterk overeen te komen. Ik ben eens benieuwd wie of wat er achter zit. Wordt zeker vervolgd!

Update: de followup van de Telenet viral destijds gebeurde door mensen van Amphion.  Misschien dat zij er nu ook terug iets mee te maken hebben?  Ine weet te vertellen dat Amphion en Bananas met elkaar verbonden zijn.  Nu nog even wachten op dat pakket om te weten ter promotie van welk bedrijf of produkt de campagne precies is.

10 comments ↓

#1 Serge on 10.03.08 at 19:55

Amaai, ik heb die HD camera even bekeken, mooi apparaat toch!!

#2 Imke Dielen on 10.03.08 at 19:56

je zou ergens denken dat een ezel zich geen 2 keer aan dezelfde steen zou stoten… of is het nog steeds de regel: any pubicity is good publicity.

hup hup iedereen krijgt een cadeautje van Telenet :)

#3 Maarten Schenk on 10.03.08 at 20:13

Mijn idee over deze actie: http://www.blogologie.be/2008/10/maxime-wezenbee.html

#4 lamazone on 10.03.08 at 20:37

Als het inderdaad om dezelfde agencies zou gaan, dan is de kans groot dat de Telenet – inhouse agencies als Tequila/Agency hier achter zitten. Ze hebben voor de campagne van ‘de snelste’ toen ook een beroep gedaan op Bananas.

Noot: Ik heb bij Telenet gewerkt, maar wat ik hier vertel is absoluut geen classified information.

#5 Thomas on 10.03.08 at 20:50

Serge: het is een zeer mooie camera en het was een zeer welkom geschenk vermits Joke toen net ging bevallen van Noah. We waren al een paar keer gaan shoppen voor een videocamera in die periode :)

Trouwens, ik heb even gekeken in de email archieven en de mensen die de followup deden nadat ik geraden had dat het Telenet was die achter de viral zat waren van amphion.be.

#6 ine on 10.03.08 at 20:56

amphion en bananas zijn connected met elkaar, de een is creatief buro, de andere brand activation

#7 Thomas on 10.03.08 at 21:02

Op zich heb ik er bijvoorbeeld geen problemen mee dat ze me met een fake emailadres benaderen. Alleen vind ik wel dat ze een beetje creatiever mogen zijn met hun campagnes. Het is voorlopig iets teveel copy en paste.

#8 En dat raadseltje? — Thomas Bouve fotografie on 10.08.08 at 13:41

[…] is dat mysterieuze pakket toegekomen op het werk.  Ik had eigenlijk al een beetje een vermoeden dat het geen te vette […]

#9 Dieter on 12.20.08 at 20:18

Mh, klinkt allemaal nogal fishy. Ook wel vreemd eigenlijk dat ze je dan 2x contacteren nee ?

#10 Thomas on 12.20.08 at 20:24

Niet echt hoor Dieter. Gewoon de zoveelste reclamecampagne van hetzelfde bureau. ‘t Is gewoon stom dat ze telkens weer dezelfde techniek gebruiken voor hun uitnodigingen.

Leave a Comment