Fotofolio workshop @ Brugge

Vandaag was het samen met Jan, Wim, Jurgen en Charlotte verzamelen geblazen thuis bij Lies en Tom. Tom ‘Fotofolio‘ Museeuw gaf er namelijk een workshop over speedlights en flitsen op locatie.  ‘s Morgens wat Strobist theorie en een overzicht van wat je zoal nodig hebt en wat je DIY-gewijs zelf kan bouwen.  In de namiddag de deur uit om op locatie eens te gaan experimenteren (en er was nogal wat materiaal voor handen).

Tom Museeuw

Wat is me vooral bijgebleven?  Dat Tom echt wel vol energie zit.  Dat je een model met een California Sunbounce bijna kan wegblazen.  Dat ik dringend een beauty dish moet toevoegen aan mijn kit.  Dat de lege ruimte in mijn fototas ideaal is voor een Nikkor 85mm f/1.8 (gebruikt voor de foto hierboven by the way).  Dat met collega fotografen er op uit trekken echt iets is wat ik veel vaker moet doen en dat een dag als vandaag zeker voor herhaling vatbaar is.  Echt wel.

Tom Tom Tom

De bovenste foto is trouwens een portretje van Mr Fotofolio himself.  Getrokken met de Nikkor 85mm f/1.8 van Tom.  Qua belichting: 1 flits met blauwe gel schuin achter Tom op, als ik het me goed herinner, 1/4 power.  Voor de rest ISO 200, 1/125e, f/3.2 en de zon afblokken met een Sunbounce.  Er mogen zeker nog van die beelden uit mijn camera rollen. Bedankt trouwens aan Tom De Smet om voor de gelegenheid een beetje model te spelen!

Tom, watch out!

Oh en fotografen staan zelf blijkbaar niet graag op de foto, let vooral op hoe Tom zich vakkundig achter de beauty dish probeert te verschansen in de foto hierboven (test shotje met de Nikkor 80-200mm)! Een dikke merci aan Lies en Tom Museeuw voor het fantastische initiatief en aan Tom, Jan, Wim, Jurgen en Charlotte voor de super leuke namiddag!!

6 comments ↓

#1 Frederik on 09.28.08 at 23:53

Whaaa… Jammer dat ik dat niet wist had er ook graag bij geweest. Of was het een prive onderonsje ?

Het zal wel erg leerrijk geweest zijn

#2 .Fotofolio.impressions Blog » Blog Archive » Workshop marathon … on 09.29.08 at 00:13

[…] Thomas Bouve en Jan Verbeke hebben hun verhaal al vereeuwigd op hun blog … […]

#3 Jürgen on 09.29.08 at 02:58

Tof groepje, voor herhaling vatbaar!

#4 Thomas on 09.30.08 at 10:31

Frederik: het was zeker geen prive onderonsje hoor. Voor zover ik gelezen heb trouwens bij Tom zijn er al volop plannen voor een herhaling.

#5 Bram Vandenbussche on 10.02.08 at 12:37

Laat mij volgende keer gerust ook iets weten ;)
Ben altijd in om bij te leren van de meesters in het vak.

#6 Xray on 10.03.08 at 10:50

Moet ongelooflijk boeiend en leerrijk zijn.

Leave a Comment