Photokina, de dag nadien

Vermoeiend.  Als ik één woord moet zoeken om het dagje Photokina te beschrijven dan is dat het echt wel denk ik.  Rond 5 uur uit bed gerold (ik was al bij al nog redelijk wakker eigenlijk), rond kwart voor zes opgepikt door Franky en vervolgens nog Jan gaan ophalen.  Tegen een uur of 11 waren we uiteindelijk in Keulen aan de KölnMesse.  We waren daar trouwens niet de enige belgische bloggers.  Ook Pieter, Serge, Klaas, Bert en Ake liepen er gisteren blijkbaar rond :)

Van de belangrijkste nieuwigheden was ik voor ik vertrok al op de hoogte (het was uiteindelijk toch al de 3e dag dat Photokina aan de gang was).  Voor mij was het meer een kwestie van een aantal merken wat beter te leren kennen en eens met wat hardware te spelen.  En het is gelukt denk ik, alhoewel ik nog wel een extra dagje had kunnen gebruiken.  Ik ben bijvoorbeeld heel snel door de print en boeken afdeling moeten lopen wegens iets te weinig tijd.  Soit, waar zijn we even blijven stilstaan?

Nikon

Pfff, voor een grote naam als Nikon was ik serieus matig onder de indruk.  Op de vraag of ik de 70-200mm VR eens mocht testen lachte de Nikon-rep dat hij zo’n oude lens niet uit de kast ging halen.  Ok, er stond nogal veel volk en die mens wist ook niet echt waar eerst gekeken, maar ik was toch een beetje ontgoocheld.  Achteraf hoorde ik trouwens van Jan en Franky dat het qua objectieven bij Canon ook al niet veel beter was.

Lensbaby

Ik heb al een Lensbaby 2.0.  Alhoewel de foto’s een beetje gimmicky zijn vind ik het wel een tof objectiefje.  De 2.0 vereist echter nogal wat pruts- en acrobatenwerk om er een deftige foto mee te trekken dat ik ze veel minder gebruik dan ik eigenlijk zou willen.  Ik heb bij hen dan ook even de nieuwe Composer mogen proberen.  Ik denk dat ik binnenkort wel eens een bestelling ga plaatsen.

Sigma

Op vraag of ik hun 70-200mm eens mochten testen kreeg ik van de vriendelijke Sigma dame direct het objectief in mijn pollen geduwd.  Ofwel heb ik zeer lage verwachtingen ofwel heeft Sigma dit objectief serieus verbeterd, maar ik was tevreden van de paar testbeelden die ik getrokken heb.  Moet ik dringend wat grondiger testen.  Goeie punten Sigma!

Tamron

Voor de volledigheid heb ik dan maar de 70-200mm van Tamron uitgeprobeerd.  Jammer genoeg mocht ik het niet uitproberen op mijn eigen D300 body.  De nieuwste versie bleek toch zeer traag te focussen. Tamron werd dan ook van de lijst geschrapt.

Dedolight

Hier hebben we Franky moeten achterlaten.  Hij was voornamelijk geïnteresseerd in hun Photographer Kunstlicht-Kit.  Een set met continu precisie lichten en accessoires (kleine barn doors, fresnel opzetstukken, etc).  Op de terugweg hebben we Franky trouwens meer dan 1 keer Dedolight mogen horen roepen.  Hij heeft het zwaar te pakken denk ik.

Cambo

Cambo is een Nederlands bedrijf waar ik nog niet van gehoord had voor Photokina.  Ik was serieus onder de indruk van hun Ultima 35 en X2-PRO systemen.  Dedolight Franky onder de indruk bijna.  De Ultima 35 is een technische camera die ook gebruikt kan worden met een gewone DSLR.  In principe full frame bodies, maar ze wisten me te vertellen dat een D300 perfect op het systeem kan gebruikt worden.  Cambo zal ik zeker in de gaten houden.

Hasselblad

Toen ik wat foto’s van hun model aan het trekken was vroeg een vriendelijke dame van Hasselblad of ik hun H3D niet eens wou testen.  Waarom ook niet zeker?  Mezelf dan maar geregistreerd.  Ik was voornamelijk onder de indruk van de zoeker.  Zo groot!   De belichting op de Hasselblad stand was trouwens ook niet mis. Na het doorlopen van de registratieprocedure heb ik ook nog eens deelgenomen aan hun wedstrijd.  Dus wie weet, misschien zit er binnenkort een H3D in mijn fototas :D

Wacom

Ik was al een tijdje aan het uitkijken naar een goeie Wacom tablet en heb dan maar wat uitleg gevraagd.  Het zal de Intuos3 A5 Wide worden denk ik.  Ze hebben momenteel een actie lopen: de Intuos3 A5 wide special edition aan dezelfde prijs als de gewone versie.  Van de vriendelijke mens bij Wacom dan ook nog eens een kortingsbon van 15% gekregen.  Lijkt me geen slechte deal.  Ik heb nog tijd tot 5 oktober om te beslissen wat ik doe.  Ruim tijd dus.

Kata

Kata verkoopt blijkbaar naast fototassen ook tassen voor statieven.  Ik ben dan maar even gestopt om wat prijsinformatie in te winnen.  Toen de vriendelijke mens terugkwam met een prijslijst had hij ook een Kata neckstrap mee.  Daarnet even de standaard Nikon strap vervangen en het is een wereld van verschil.  Zeer comfortabel!

En dan zijn er nog

Voor de rest ben ik nog eens bij Crumpler (in Europa verkopen ze blijkbaar geen neckstraps, maar dankzij Kata is dat probleem dus opgelost), Elinchrom (Skyport triggers), Ricoh (GX200), Velbon (Sherpa statieven), Eizo, Sony (Alfa900), Leica (M8), Bowens (de nieuwe flitskits) en Canon gaan kijken.  De boeken en print afdeling ben ik zeer vlug doorgelopen wegens veel te weinig tijd.

Achteraf zijn we dan nog mexicaans gaan eten om uiteindelijk tegen 21u00 terug naar Brugge te vertrekken.  Rond een uur of 1 vanmorgen was ik thuis.  Een goed gevulde dag dus.  Nog een geluk dat ik vandaag verlof genomen heb want ik ben tot ongeveer 11 uur in mijn bed blijven liggen.  De komende dagen ga ik alle documentatie en folders eens grondig doornemen.

9 comments ↓

#1 Jan on 09.26.08 at 16:02

‘t Was EEEEL gezellig :)

#2 Serge on 09.26.08 at 16:06

Vreemd van de Nikon stand want ik heb een 70-200 kunnen testen, die was gemonteerd op een D3 en lag gewoon op de toonbank. Ook bij Canon heb ik heel wat objectieven kunnen testen, zeker de exotische tele’s waren indrukwekkend :-)

#3 Thomas on 09.26.08 at 16:10

Serge: verdikke toch. Ik had nochtans eerst alle bodies die daar lagen bekeken. Misschien hadden ze die 70-200 er even afgepakt en er een andere lens op gezet? Ik heb in elk geval iemand een D3 met een tilt-shift lens zien vasthouden.

#4 Franky on 09.26.08 at 17:31

DEDOLIGHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#5 Frederik on 09.26.08 at 17:56

Fijn dat ik eindelijk eens een mening hoor over de tamron 2.8. Want ik had daar eerder mijn zinnen op gezet

#6 Tom on 09.26.08 at 21:04

looks like i’ve missed out on all the fun. damn :)

#7 Joeri on 09.28.08 at 07:52

Hey Thomas,

Bedankt voor de update…Heel wat collega bloggers struinen er rond. Misschien volgend jaar een apart blog-standje reserveren om elkaar een keer te ontmoeten. Ik ben vrijdag geweest. Kort gezegd Nikon ook wat ontgoochelend, Adobe leuk, Manfrotto is en blijft mega, en in het vervolg toch lekker even een kaart in voorverkoop. Voel me een beetje “gesjosd” door de 28 eurie inkom! Enfin eigen schuld dikke bult!

#8 Joeri on 09.28.08 at 08:08

…enne hartelijk dank voor de moeite ivm de lightroom presets. Erg geapprecieerd!

#9 ysabje on 09.28.08 at 10:27

Het lijkt erop dat je er als blogger met interesse voor fotografie echt geweest moet zijn. Ik ben er dus niet geweest. En vind dat precies toch niet zo heel erg…

Leave a Comment