Technische camera

Ja, schrap al de rest maar, ik heb mijn favoriet onderdeel gevonden in deze opleiding.  Vandaag de eerste sessie technische camera gehad en ‘t was liefde op het eerste gezicht.  In totaal 10 sessies en op het eind van de rit slechts 8 foto’s getrokken hebben?  Neig!  Nadenken over dat ene beeld.  Alles goed zetten, de juiste hoek zoeken, de belichting bekijken en finetunen en dan pas de camera erbij.  Instellen van de camera, de correcte scherpstelling zoeken en finaal 1x afdrukken.  Woehaaa!

Ik ga mij daar te pletter amuseren, ik voel het gewoon.  Niet dat ik bijvoorbeeld portret fotografie opeens niet meer graag doe of zo.  Bijlange niet.  Het is gewoon compleet anders en dat werkt verfrissend vind ik.   Docent van dienst is Jean Godecharle.  Door een aantal mensen werd die afgeschilderd als nogal een bruut, maar ‘t is verdikke een echt sympathieke mens.  ‘k Heb bij manier van spreken een dikke 2,5 uur aan die mens zijn lippen gehangen.  Hoog tijd trouwens om eens na te denken over welke 8 foto’s ik voor dit onderdeel gaan maken zie.

6 comments ↓

#1 Lies on 09.23.08 at 06:34

hahaa…….de Jean……tis een schatje he :)

#2 Tom on 09.23.08 at 09:33

hmm just one click huh .. wouldn’t be my strength ;)

#3 Thomas on 09.23.08 at 09:54

Tom: er zullen vast en zeker extra ‘clicks’ aan te pas komen. Ik zie mij nog niet zo direct in één keer het perfecte beeld trekken :)

Um, voor de volledigheid: niet dat ik verwacht dat ik een perfect beeld ga trekken hoor, maar een mens moet de lat toch hoog genoeg leggen :D

#4 Frederik on 09.23.08 at 20:34

Interessant. Zo”n camera gebruiken staat eigenlijk ook wel op mijn to do lijstje

#5 Joeri on 09.26.08 at 07:17

Hey Tom,

Technische camera is “perfect” en is ideaal als bezinningsmoment. Alles rustig klaarzetten, kadreren, scherpstellen, casette en dan rustig afdrukken…Ben4 jaar geleden rondgetrokken in Marokko met een collega fotograaf en dit is het resultaat…Mét technische camera. Even ter verduidelijking…heb meegewerkt aan het project, maar de foto´s zijn van Bart Deseyn zelf… http://www.assarag.net/engels/timkatti.html

Veel plezier ermee!

#6 dieterdelathauwer on 10.08.08 at 10:57

yup, zalig werken. Dat is een van de redenen waarom ik regelmatig mijn middenformaat 6×7 toestel uit de kast haal: voor mijzelf de perfect synthese tussen draagbaarheid en traagheid/reflectie.

Leave a Comment