Lightroom 2.1 release candidate

Adobe heeft zonet een release candidate van Lightroom 2.1 op hun site gezet.  Ik ga het voorlopig nog niet installeren (ik heb de beta van 2.0 ook aan mij voorbij laten gaan), maar kijk eens wat er volgens de release notes onder andere opgelost werd:

  • Modal dialogs could try to appear on a disabled second monitor, causing Lightroom to appear hung or unresponsive.
  • Keywords from Lightroom 1.4 were not included on image export by default. (Please note that catalogs upgraded from Lightroom 1.4 using Lightroom 2.1 will not have this issue, but catalogs upgraded from 1.4 using 2.0 will still need to use the script posted at our technical support site at: http://www.adobe.com/go/kb405074.)
  • During import and conversion to DNG, file renaming could use the operating system’s date stamp rather than the file’s EXIF date.
  • Edit in Photoshop did not work correctly or at all for some customers.

Ahaaa!  Goed nieuws dus.  Check trouwens de Lightroom 2.1 site voor de volledige lijst van bug fixes.  Adobe geeft nu ook toe dat de Localized Edits feature traag is en nog wat kan geoptimaliseerd worden (Hello, Captain Obvious!).  Het probleem erkennen is alvast een eerste stap.

2 comments ↓

#1 Frederik on 09.22.08 at 15:23

Ja bij Adobe zijn ze tegenwoordig wel heel eerlijk. Als ze hun fouten al zelf beginnen toegeven.

Good thing

#2 nakedcellist on 09.22.08 at 22:56

Ik heb vervelende problemen met LR2: als ik iets print met mijn canon ip4300 gaat hij enorm ditheren. Doe ik dit in LR1 doet hij het prima: erg frustrerend… ik ben oha wel erg blij met LR.

Leave a Comment