We zijn opnieuw begonnen

Samen met Lindsay en Jan vanavond gestart aan het tweede jaar opleiding tot beroepsfotograaf.  Wel grappig eigenlijk hoe we vol spanning aan het twitteren waren over onze eerste schooldag.  Een spontane flashback naar 20 jaar geleden.  De vriendjes en vriendinnetjes na een lange vakantie terug mogen ontmoeten aan de schoolpoort.  Toch wel een leuk gevoel ;)

Ik kan voorlopig enkel maar zeggen dat de portretopdrachten die we dit jaar krijgen serieus – serieus – de moeite zijn.  Ik vermoed zelfs dat de thuisopdrachten weleens a pinch of strobist zouden kunnen bevatten.  Dit jaar wordt de kennis voor het onderdeel portret trouwens overgedragen door beroepsfotograaf Paul Gheyle.  Ik kende hem nog niet, maar ben daarnet even in zijn portfolio gedoken.  Jaja, we gaan van die mens zeer veel bijleren dit jaar, daar ben ik nu al van overtuigd.

Het zal er trouwens ook iets gestructureerder aan toe gaan en da’s goed.  Ik heb dat nodig, dingen een beetje voorbereiden, nadenken en plannen en zo.  Ja, volgens mij zijn we met een echte knal gestart vandaag.  Tijd om weer eens wat voorbeeldfoto’s samen te rapen en modellen te contacteren.  We gaan er eens goed invliegen zie!

7 comments ↓

#1 Frederik on 09.16.08 at 08:30

Ben snel even gaan kijken naar de mans portfolio, ziet er inderdaad veelbelovend uit als je van deze persoon les kan krijgen. Veel succes !

#2 Sofie on 09.16.08 at 10:12

Leuk! Het gevoel van fladderende vlinders en nieuwe gezichten. Diepere lessen en inzichten. Oefenen en zweten, juichen en ahum ‘vloeken’. Veel succes dit jaar!
En als je iemand zoekt om even lieftallig voor uw lens te komen staan/liggen/zitten/hangen/zweven…

#3 Bjorn on 09.16.08 at 10:42

Paul is de vroegere voorzitter van de Beroepsvereniging voor Fotografen van Belgie. Paul is daarbij ook mijn “peter” als startend beroepsfotograaf, en ik kan wel met de hand op het hart zeggen, ja, je gaat veel kunnen bijleren! ;-)

#4 Lindsay on 09.16.08 at 11:02

Het was leuk om weer te starten en iedereen stond idd op scherp :), klaar om er terug in te vliegen.
Ook bij ons leek alles gestructureerder , onze opmerkingen van vorig jaar in gedachten zijnde. Onze opdrachten zijn in elk geval ook tijdrovend maar doen mijn creatieve geest al direct weer borrelen… tijd om erin te vliegen. ;)

#5 Elvire on 09.16.08 at 19:20

En ja hoor, het is eindelijk terug begonnen! Het was een tof gevoel om iedereen terug te zien. De opdrachten klonken als muziek in de oren, ik kan niet wachten om er aan te beginnen en vooral… om terug weer veel bij te leren :-)

#6 Joeri on 09.16.08 at 21:21

Waar volg je deze opleiding? Ikzelf kom uit de avondschool (8 jaar opleiding), maar een beroepsopleiding klinkt me schitterend…

#7 Thomas on 09.16.08 at 21:37

Joeri: bij Syntrawest in Brugge. Het is een 3 jaar durende opleiding in avondonderwijs. Twee avonden per week in het eerste semester en 1 avond per week in het 2e semester.

Leave a Comment