Ga toch naar Photoshop, pipo

Een tijdje geleden had ik bij mijn zus in de tuin een foto genomen van het display op hun Weber BBQ. Niet dat ik het op dat moment een fantastisch beeld vond, maar een mens weet nooit dat je er nadien iets kan uithalen. Ik vond het eigenlijk ook wel grappig hoe de wijzer daar zo onder nul stond te bengelen. *vrr* *klik* dus en na wat tijd in Lightroom kregen we dit:

A bit chilly for a BBQ

Nu mag ik wel de nadruk leggen op ‘na wat tijd’. Er zat namelijk her en der op die BBQ wat stof en vuil die ik wou wegclonen. Klik op de ‘spot removal’ tool in Lightroom en hupsakee, stofje hier weg, stofje daar weg, ah daar nog eentje en daar en ginder en… you catch my drift. In mijn hoofd een stemmetje dat constant zei dat ik het bestand misschien beter gewoon in Photoshop kon opendoen, maar neen, keikop die ik ben: doorklikken, zo’n kwartier lang! Lightroom spot removal tool FTW! Ziehier mijn *ahem* kunstwerk:

Spot removal galore

Een beetje erover? Ja, tegen wie zeg je het. Soms kan ik echt verkeerd bezig zijn. Pas op en ik besef dat op het moment dan ook hee, maar toch gewoon gelijk een keikop verder doen. Ik zou soms ambetant worden van mezelf. Nu bon. Als extra hieronder het originele bestand:

A bit chilly for a BBQ (unedited)

3 comments ↓

#1 Klaas on 09.03.08 at 16:01

Los van de sessie zelfpijniging (spot removal) vind ik de postproductie van dit beeldje wel erg geslaagd ;-)

#2 Frederik on 09.04.08 at 00:11

Hahaha!

Je hebt daar duidelijk je werk mee gehad. Maar zoals klaas al zei, is het wel de moeite. Maar misschien ging het toch sneller in Photoshop.

#3 Thomas on 09.04.08 at 00:27

Het probleem is vooral dat bij Lightroom de boel telkens maar vertraagd bij elke klik van de spot removal tool. Elke keer je naar de Develop mode overschakelt, gaat LR opnieuw een preview renderen en dat kan met zoveel edits wel eens een tijdje duren :)

Leave a Comment