Nikon D90 met filmfunctie

Niet direct een feature wat ik op een verlanglijstje voor een SLR had staan, maar de D-movie optie op de nieuwe Nikon D90 lijkt me toch echt wel handig.  Handig bijvoorbeeld voor tijdens de fotografie opleiding of pakweg een workshop. In plaats van schema’s te zitten tekenen en alles neer te pennen, gewoon even een panning shot van de opstelling en ondertussen de instellingen van de flitsers inspreken. Ja-haa, doe mij maar eentje als backup body meneer! Wel jammer dat de totale opnamelengte bij maximale resolutie (1280×720 aan 24 frames/seconde) slechts 5 minuten is.

Pro-fotograaf Chase Jarvis en zijn pose – de gelukzakken – hebben trouwens in het geniep wat mogen experimenteren met dit nieuwe Nikon speeltje.  Zoals gewoonlijk werd alles op video vastgelegd en nu de D90 press release van Nikon de deur uit is mag de rest van de wereld ook meegenieten.

By the way, indien er iemand van Nikon België dit zou lezen: U mag mij altijd een examplaar toesturen om eens te reviewen en mijn tanden in te zetten (figuurlijk dan).  Mijn contactgegevens vindt U alhier (ahem, een mens kan maar proberen, nietwaar?).

3 comments ↓

#1 donotfold on 08.28.08 at 18:48

Lijkt me enorm cool dat je kan filmen en zelf de “depth of field” kan instellen gelijk ze zeggen in ‘t filmpje. Een gewone handy-cam kan dat niet denk ik. Mss moet ik mijn D70 maar eens in de kast zetten ;)

#2 Jürgen on 08.28.08 at 20:45

Ik zag ook niet direct het nut van de filmfunctie, maar bij nader inzien : inzomen, DOF zelf manipuleren… Lijkt me tof.

#3 Thomas on 08.28.08 at 23:37

Ja het zelf kunnen regelen van de scherptediepte tijdens het filmen kan wel voor leuke effecten zorgen. Zeker als je met een beperkte DOF dan nog eens je focus gaat verplaatsen.

Leave a Comment