Meester, Serge gooit met stokjes!

Dit had ik dus echt niet verwacht.  Gisteren las ik welke zeven blogs Serge precies genomineerd had om het Briljante Weblog Award stokje, dat momenteel de ronde van de belgische fotoblogs aan het doen is, aan door te geven.  Sta ik daar wel niet te blinken tussen grote namen als Tom Museeuw, Pieter Van Impe en Bert Stephani zeker?

Kijk, normaal gezien ben ik geen stokjesmens, maar omdat het een uitgesproken kans is om eens een aantal blogs die ik dagelijks lees in de kijker te plaatsen doe ik graag mee.  Ik mag dus (slechts) zeven blogs nomineren en één ervan als winnaar uitpikken.  Keuzes maken dus, nooit makkelijk.  We gaan gewoonweg in de feedreader duiken, kijken welke blogs ik in de Photography – Belgian blogs categorie heb zitten en daaruit een selectie maken.  Here goes (in volledig willekeurige volgorde):

1. Jimmy Kets is fotograaf bij De Morgen.  Onlangs nog ben ik samen met hem en een aantal collega bloggers naar Blankenberge gegaan om foto’s te trekken.  Onvoorstelbaar hoe hij dingen ziet waar anderen gewoon overkijken. Knappe straatfotografie!

2. Ake van der Velden haar blog heb ik leren kennen via de blog van Bert Stephani, toen ze zijn muse Erika even voor haar camera gezet heeft met een aantal zeer knappe portretten tot gevolg.  Zeer mooie portret- en modefotografie met andere woorden.

3. switn mag natuurlijk ook niet ontbreken.  Heel ruige foto’s, zwaar contrast en zo.  Enorm mooie skatefotografie ook.  Zijn blog heb ik, na het zien van deze stilleven opdracht, trouwens direct aan mijn feedreader toegevoegd.

4. Bart Lapers is de rondreizende party- en eventfotograaf bij uitstek.  Een tak in de fotografie waar ik trouwens persoonlijk totaal geen ervaring mee heb.  Zo’n beetje glamour en glitter vind ik wel tof eigenlijk.

5. Fototoestanden van Pieter Baert lees ik voor de vele fotografie tips en tricks, de degelijke reviews van het nieuwste cameramateriaal en zijn eigenwijze schrijfstijl vind ik wel leuk.  Een echte strobist aanhanger trouwens.  Je weet wel: het type cowboy met draagbare flitsers en Pocket Wizards in de holsters :)

6. Karina Brys: een blog met enorm knappe straatfotografie.  Haar recente China reeks en dan voornamelijk de China – Asleep foto’s vind ik prachtig.  Van sociale- en straatfotografie heb ik zelf geen kaas gegeten en dat zorgt ervoor dat ik voor fotografe(s/n) als Karina enorm veel respect heb.

7. Ilse Lambrechts: studente fotografie aan Narafi in Brussel.  Onlangs verhuisde ze nog virtueel van hier naar hier.  Ik lees enorm graag blogs van andere studenten fotografie (zie ook switn hierboven).  De enorme diversiteit aan fotografische genres die je er terugvindt vind ik geweldig.

En mijn keuze voor de Briljante Weblog Award gaat naar… switn!

Een dikke proficiat!  Inkaderen en boven uw bed hangen zou ik zeggen! :)

5 comments ↓

#1 Serge on 08.09.08 at 18:27

Thomas, dankzij jouw nominaties heb ik de blog van Ilse leren kennen.

#2 ake on 08.09.08 at 21:07

Merci Thomas, dat had ik nu weer niet verwacht.
Tijd ook om mijn feedreader en blogroll aant te passen…

#3 Thomas on 08.10.08 at 00:49

Serge: net daarom vind ik dit stokje zo leuk. Er zit ook een meerwaarde in voor anderen. Uit jouw nominaties heb ik trouwens ‘More Than Words’ gehaald. Die blog kende ik ook nog niet.

Ake: graag gedaan hoor!

#4 Karina on 08.10.08 at 11:36

Een goede en vrouwvriendelijke keuze ;-)
Bedankt!

#5 Jan on 08.10.08 at 13:29

Een dikke proficiat !!

Leave a Comment