Spelen met kleurtjes

Photoshoot Kelly Photoshoot Kelly Photoshoot Kelly

Soms gebeurt dat ik van bepaalde foto’s niet 100% overtuigd ben, maar er toch voldoende potentieel inzit om me een halve avond bezig te houden. Het is zowel een positieve als een negatieve karaktertrek denk ik. Ik kan me uren bezighouden met het verwerken van een foto, maar tegen dat ik dan door een volledige shoot geraak zijn we een aantal dagen verder.

Anyway, met kleurtjes spelen dus. Zoals met deze foto uit de shoot met Kelly. Ik durf dan wel eens overboord te gaan met kleurtinten (vooral dan door middel van de duotoon/split-toning schuivers in Lightroom). Zelfs de zwart/wit variante hierboven is nogal extreem qua contrast. Soms krijg je dan wel eens leuke effecten of kun je toch meer uit een foto halen dan je initieel dacht.

Alledrie de bovenstsaande beelden heb ik op mijn portfolio site geplaatst. Waarom? Ik vind ze elk wel iets hebben. Telkens ik ze bekijk is er een ander beeld dat er voor mij uitspringt. Maar wie ben ik natuurlijk. Laat dus gerust weten via de comments dewelke jouw voorkeur geniet :D

1 comment so far ↓

#1 donotfold on 07.22.08 at 18:03

Ik ben zware fan van zwart-wit foto’s met veel zwarten en veel contrast – vooral bij portretten, maar bij deze reeks vind ik presies de middelste het mooist :)

Leave a Comment