Interessante fotografie video's

Op de trein naar huis daarnet tot de vaststelling gekomen dat er een nieuwe Chase Jarvis video uitgekomen was. Ik moet eerlijk toegeven, ik ben wel fan van meneer Jarvis. Neen, laat het me anders stellen, ik ben fan van fotografen die niet bang zijn om hun kennis te delen met anderen. Zo hebben we er ook een paar zitten in België. Ik denk dan direct aan Pieter Baert bijvoorbeeld en Bert Stephani. Mocht je hun blogs nog niet in je feedreader zitten hebben, dan is nu het moment om ze toe te voegen.

Maar goed, terug naar de video’s. Op Youtube staan er ondertussen al een 11-tal en persoonlijk vind ik FRAMES: en TECH: de meest interessante. Zeker de TECH: aflevering waar hij zijn materiaal even uit de doeken doet en toont hoe hij het allemaal inpakt is absoluut de moeite waard. De nieuwste video moet het meer hebben van de WOW-factor. Twee 30inch cinema displays, een 8-core Mac Pro, RAID array en wat ‘extra’ backup diskjes van 500GB/stuk in een camionette proppen en het land mee rondtoeren om op locatie foto’s te trekken en te verwerken :)

Ook niet te missen: de Confessions of a Photographer reeks van Bert Stephani. Ook terug te vinden op Youtube en vooral interessant voor mensen die op locatie willen werken met flitsers. De Strobisten onders ons quoi? In elk geval: dik de moeite! Dus zeker bekijken.

2 comments ↓

#1 Jan on 06.25.08 at 20:10

Er zijn inderdaad weinig fotografen die hun ‘geheimen’ vrijgeven. Zelfs het begrip ‘geheim’ is voor elke fotograaf anders. De een geeft zijn opstelling vrij, de ander geeft zijn post-processing vrij. Het aantal sites/fotografen die dit laatste vrijgeven, zijn echt heel schaars. ALS ze dan iets vrijgeven, dan is het meestal nog de oorspronkelijke en de uiteindelijke versie. De manier waarop ze dit tot stand gebracht hebben, wordt wezenlijk ‘geheim’ :) gehouden.

#2 Thomas on 06.25.08 at 22:16

Jan: klopt inderdaad. Ik zou voor bepaalde foto’s dolgraag willen weten wat nu precies het proces is om van de originele RAW tot het eindresultaat te komen.

Eén van mijn volgende posts gaat nu net daarover. Het is mijn bedoeling om een aantal foto’s uit mijn portfolio te pikken, de originele RAW file te tonen en vervolgens kort te overlopen wat ik precies allemaal gedaan heb om tot het eindresultaat te komen.

Leave a Comment