Vivitar flits terug naar de States

Typisch, ‘t moet toch altijd gebeuren met den dezen. Toen ik vorige week de twee Vivitar flitsen probeerde te testen bleek nummer twee er de brui aan te geven. Powerknop in de ON positie schuiven, de flits horen opladen en dan getik. Getik als een seconde wijzer op een klok. Paniek natuurlijk want dat ding is komen overvliegen van de States, djudedju.

Eerst nog wat zaken getest. Kijken of er niets mis was met de batterijen, neen die bleken OK. Dan de batterijhouder van de andere flitser eens gebruikt, maar dat bleek ook niet veel uit te halen. Even aan de kant laten liggen en na 10 minuten nog eens proberen, hopend dat het dan om de een of andere magische reden wel zou werken. Uiteindelijk bleek dat ook de backlight voor de knop op de zijkant van de flits niet wou branden.  Enig soelaas kwam er bij het googlen naar ‘Vivitar ticking‘ want ik bleek niet de enige te zijn met dit probleem.

Dan maar een mailtje naar de mensen van MPEX.com met de vraag wat ik nu nog kon doen.  Ze waren snel toen ik mijn bestelling doorgaf, nu nog zien hoe het met de aftersales zat.  Een dag of twee later een antwoord in de bus van een zekere Moishe met de vraag om de defecte flits terug te sturen.  Ik zou hier wel zelf de kosten moeten voor dragen, maar de nieuwe flits zouden ze volledig voor hun rekening nemen.  Het valt dus al bij al nog mee.  Nu, we zijn er nog niet natuurlijk.  Eerst zien of mijn flits daar toekomt en dan zien hoelang het duurt alvorens de nieuwe flits hier is.

Voorlopig zal ik het dus even met die ene Vivitar en de SB-600 Speedlight moeten stellen.  Een update volgt van zodra ik meer informatie heb.

0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment