Taggen of niet?

Neen, ik heb het niet over taggen in de zin van toevoegen van trefwoorden aan je foto’s (zeer handig trouwens, moet ik proberen te onthouden voor een latere post), maar over deze post van Pieter.  Hij geeft als tip om op al je fototas(sen) je naam en gegevens te schrijven, het liefst op zo’n manier dat het materiaal in kwestie onaantrekkelijk wordt voor bijvoorbeeld pikkedieven.

Op zich geen slecht tip natuurlijk, maar aan de andere kant zet je jezelf wel vast indien je ooit je materiaal terug wil doorverkopen.  Een tas met op de binnenflap in permanente alcoholstift de contactgegevens van de vorige eigenaar zal op de tweedehandsmarkt niet echt veel meer opbrengen.  Ik zie mezelf bijvoorbeeld ook niet zo direct mijn naam kerven in mijn setje objectieven (grapje).  Er is natuurlijk altijd ergens wel een gulden middenweg.  Een etiket met je gegevens aan de binnenkant vastnaaien kan natuurlijk ook nog altijd.  Als het puur met de bedoeling is om bij verlies de eerlijke vinder de mogelijkheid te geven het materiaal terug te bezorgen, dan zal een dergelijk etiket even goed zijn werk doen.

5 comments ↓

#1 Pieter on 06.15.08 at 23:35

Ik zie mezelf eigenlijk nooit een tas verkopen. Je koopt dat als het goed materiaal is en daarna verslijt je dat. Gaan met die alcoholstift dus!

#2 Serge on 06.19.08 at 13:18

Een tas verkopen heb ik wel al gedaan maar dan wel omdat ik er niet tevreden over was. De tassen die ik nu nog heb, ga ik wel verslijten, dus daarin ga ik wel met de alcoholstift de gegevens aanbrengen.

#3 okkie on 06.20.08 at 23:10

Mijn tas is reeds getagd door andere fotograven.
(favorieten film gebruikers) Waarschijnlijk is mijn tas nu alleen interessant voor verzamelaars van fotografica.

Ik heb mijn body’s en winders en de rest is met uv stift, markers, gaffertape bewerkt.

#4 Thomas on 06.20.08 at 23:11

UV stift moet ik onthouden. Dat is een heel goeie tip!

#5 Angélique on 06.21.08 at 11:46

M’n tas met alcoholstift taggen zit er niet in , laat staan mijn objectieven en body’s voor daarbij hetzelfde te doen.
Ik denk ook voor dieven dat het niet uitmaakt of er nu een naam instaat of niet. Alcoholstift kan je ook uitwissen als je wilt dusjah.

Ik zou kiezen voor iets subtiels , iets eraan naaien.

Leave a Comment