BestPhoto4You.com

Een tijdje geleden (2 juni ergens) kreeg ik via Netlog een bericht van een zekere Kathia van Hoecke van bestphoto4you.com dat ze dringend op zoek was ‘naar fotograven en amateurfotograven voor digitale fotografie bij events, festiviteiten, concerten, optochten, kusttoerisme, stadsmensen, scholen bedrijven enz’.  Als ik interesse had mocht ik altijd mijn telefoonnummer doorsturen en dan zouden ze terug contact opnemen.  Nu, ik heb voor de lol dan toch een reply gestuurd met mijn nummer.  Een mens weet maar nooit.  Je moet nu ook niet te vroeg afblokken denk ik dan.

De volgende dag waren ze daar al gezet.  ‘k Lag eigenlijk nog te slapen, maar dat kon die mens natuurlijk niet weten.  Ik moet trouwens niet al te helder van geest geklonken hebben want ik dacht in eerste instantie dat ik iemand van KMO Direct aan de lijn had in verband met mijn bijberoep.  Die mens zal waarschijnlijk zijn wenkbrauwen ook eens goed gefronst hebben.  ‘KMO Direct? Zelfstandige in bijberoep?  Neenee ‘t Is van BestPhoto4You!’ Ah ok, sorry, my bad.  Toen we min of meer op dezelfde golflengte zaten kon hij zijn verkoopspraatje op me afvuren.

Dat je als fotograaf voor BestPhoto4You naar events en optredens en allerlei evenementen en sportmanifestiaties gaat.  Maar niet om de artiesten of spelers te fotograferen.  Neenee, je fotografeert de bezoekers, het publiek, de toeschouwers.  En dat je die mensen dan een kaartje geeft met een unieke code waarmee ze op de BestPhoto4You site hun foto kunnen kopen.  Dat het ook véél interessanter is om via hen te werken en zo betaald te worden want anders moet je als zelfstandige nog BTW afdragen en belastingen betalen en zo.  En dat je fulltime bij hen zo toch een dikke 3000 euro per maand kan binnenrijven.

Kijk, na zo’n verhaal gaan bij mij de alarmbellen af.  Omtrent dat betalen bijvoorbeeld.  Bleek dat hun servers ergens in de Seyschellen staan en dat alle betalingen langs daar moeten passeren.  Dat je als fotograaf voor BestPhoto4You alle rechten aan hen moet afstaan en je de foto dus niet zelf meer mag gebruiken. Dat als je met meerdere fotografen op een evenement staat te fotograferen de koek op het eind van de dag evenredig over al die fotografen verdeeld wordt.

Erhm, I think not!  Bedankt voor het voorstel, maar ik zal bij deze toch moeten passen.  Als fotograaf in opleiding ben ik zeker op zoek naar opdrachten, daar niet van, maar we moeten beetje serieus blijven hee mannen.  Nu ja, ze kunnen maar proberen denk ik dan. Trouwens beste Kathia, een kleine tip: voor zover ik weet is het meervoud van fotograaf fotografen en niet fotograven.

4 comments ↓

#1 wout on 06.25.08 at 15:10

Ik heb ooit eens een foto bij hen besteld. Eerst wat problemen gehad maar de klantendienst was correct en professioneel. Dezelfde dag een antwoord en probleem opgelost.

Ben je zeker van hun servers? Als ik een lookup doe kom ik USA uit.
http://www.81solutions.com/server-location.html

#2 Thomas on 06.25.08 at 15:13

Dat is wat die vriendelijke mens aan de telefoon mij wist te vertellen :) Nu kunnen hun webservers en de servers die uiteindelijk de betaling afhandelen wel op een andere geografische locatie staan.

#3 WorldWideWaCCo on 11.06.08 at 20:24

Ik heb zelf voor hen een paar opdrachten gedaan en ik moet even een paar zaken rechtzetten…

1.”Bleek dat hun servers ergens in de Seyschellen staan en dat alle betalingen langs daar moeten passeren.”

Jammer genoeg verkeerde informatie – betalingen worden hier gedaan – servers staan ook hier.

2. “Dat als je met meerdere fotografen op een evenement staat te fotograferen de koek op het eind van de dag evenredig over al die fotografen verdeeld wordt.”

Dat zou een geweldige zijn !! Ga ik effe niks doen en er toch aan verdienen…
Neen mijn beste Thomas – iedere fotograaf heeft een eigen account waaronder zijn foto’s geplaatst worden. En iedere fotograaf wordt betaald per (zelfgemaakte) verkochte foto

3. “En dat je fulltime bij hen zo toch een dikke 3000 euro per maand kan binnenrijven.”

I wish …
Als ik mijn eigen resultaat bekijk van die paar opdrachten, dan zou ik voor een volledige maand werken nog niet in de buurt komen van dit bedrag …

#4 Thomas on 11.06.08 at 22:15

WorldWideWaCCo: dan zullen ze bij BestPhoto4You toch beter de mensen moeten informeren hoor want dat is wat ze me via de telefoon vertelden.

Leave a Comment